AVİL: “CHP’Lİ BELEDİYELER DAHA İNSANCIL”

*Alıcı bulamadığı için soğanı tarlada kalan üreticilere yardımcı olan CHP İlçe Başkanı Gönül Avil, Meltem’in konuğu oldu. Avil, Meltem’e verdiği demecinde, iş başına getirilmesi durumunda sosyal demokrat belediyelerin neler yapabileceğini hep birlikte gördüklerini söyledi.

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Gönül Avil, tarımın değerinin Korona ile birlikte daha iyi anlaşıldığını dile getirerek, üreticiye her zaman destek verilmesi gerektiğini söyledi.

CHP İl Başkanı İsmet Karaca ve Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile birlikte, soğanı tarlada kalan Yolağzı Köyü’ndeki üreticileri ziyaret eden Gönül Avil daha sonra Meltem’in konuğu oldu.

Tarım Bakanının, 83 milyonun önünde üreticiye seslenerek, “Siz ekin, biz alacağız” sözünü yerine getirmemesini eleştiren Avil, Meltem’e verdiği demecinde, soğan üreticisinin bilinçli bir şekilde mağdur edildiğine dikkat çekti.

Türkiye’nin, yanlış tarım politikaları nedeniyle saman ve ayçiçeği kabuğundan sonra soğan ithal eder duruma geldiğini belirten CHP İlçe Başkanı Gönül Avil, ülke kaynaklarının yabancılara aktarıldığını ileri sürdü.

Pamuk ipliği ile su içen üreticinin her zamankinden çok daha fazla desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Avil, “Soğan tarlada bırakılıyorsa, bunun sorumlusu Tarım Bakanıdır. “Ekin, alacağız” dedi, Karacabeyli soğan üreticisi Korona’ya meydan okuyarak tarlaya koştu. Yağmur, çamur demedi, Aylarca alın teri akıttı, bin bir emek vererek ürününü yetiştirdi. Ancak, Mısır’dan soğan ithal edildiği için iç piyasa dip yaptı. İhracat kısıtlaması ile dış satım hayalleri de yok olan soğan üreticisi alıcı bulamadı. “Alırız” diyenlerden hiç bir ses çıkmayınca tonlarca soğan tarlada kaldı. Düşünebiliyor musunuz, Rusya’dan ayçiçeği çöpü ithal eder noktaya geldik. Kendi tarımını bitirmeye kararlı, kendi üreticisine düşman bir iktidarla karşı karşıyayız.

Sosyal demokrat belediyelerin üretimden ve üreticiden yana olan sevdası ortada. Şans verilsin, tüm engellere karşın neleri yapacağını gösterdi. Sosyal demokratların iktidarı ile Türkiye’nin önünün kısa sürede açılacağından kimsenin kuşkusu olmasın.” dedi.

Gönül Avil, kısıtlı olanaklar ölçüsünde de olsa üreticilere destek vermeye devam edeceklerini kaydetti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.