Avcılık Eğitimi Kursu baharda açılacak

Karacabey Avcılık ve Atıcılık İhtisas Derneği Başkanı Necdet Elveren, “Avcılık eğitimi” kursunun Mart ya da Nisan ayında açılacağını duyurdu.
Avcılık yapmak isteyenlerin edinmesi gereken sertifikanın kursun ardından verileceğini belirten Elveren, “Avcılık ve Atıcılık İhtisas Derneği önderliğinde, Halk Eğitimi Merkezi desteği ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü’nün katkılarıyla açılacak olan kurs sekiz akşam sürecek. Kursun son akşamında yapılacak sınavla katılımcılara ‘Avcı Eğitimi Kurs Bitirme Sertifikası’ verilecek.
Avcılık eğitimi kursuna katılmak isteyenler kimlik fotokopisi ve bir adet fotoğraf ile birlikte derneğimize başvurmaları gerekiyor. Bursa Orman 2. Bölge Müdürlüğü ile Halk Eğitimi Merkezi’ne yatırılacak ücret ve Derneğimize giriş aidatı, masraflara katkı amacıyla alınacak ücret ile toplam 220 TL alınacak. Avcılık belgesi almak isteyen arkadaşların adına Dernek olarak bütün işlemleri yapacağız.
Geçen yıl sertifika için başvuru yapıp, çeşitli nedenlerden dolayı belgelerini alamayanlardan Bursa Orman 2. Bölge Müdürlüğüne ve Dernek adına alınan ücretler hariç cüzi bir miktar ücretlendirilme yapılarak tekrar kursa katılabilecek.
2 akşamdan fazla kursa katılmayanlar sınava giremeyecek ancak önümüzdeki yıl açılacak kursa katılabilecek” dedi.
Bursa’nın 17 ilçesinde 60’ın üzerinde Avcılık ve Atıcılık Derneği olduğunu belirten Dernek Başkanı Necdet Elveren, kurs için Karacabey’e yılda bir kez sıra geldiğini kaydetti. Ekim ayından bu yana sıra beklediklerini ve Karacabey’de Mart yada Nisan ayında kurs açılabileceğini söyleyen Elveren, katılmak isteyenlerin bir an önce başvuru yapmasının önemine değindi.
Elveren, “Derneğe kayıtlı avcılık yapan arkadaşlarımız da belgelerini yenilemesi gerekiyor. Avcılık belgeleri ve bir adet fotoğraf ile Derneğimize başvurabilirler. Ayrıca, Vergi Dairesi’ne 2014 yılı harcının yatırılması gerekiyor. Avcılık vergi harçları 140,80 TL. Ocak ayından sonra harçlara günlük faiz uygulanacağı unutulmamalı. Kursa katılacak arkadaşlarımıza şimdiden rasgele ve aramıza hoş geldiniz diyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.