‘Atom bombası’ kurmak isteyenler havasını alır!

TEMA Karacabey Sorumlusu Naci Güncü, Çimento Fabrikasına sert tepki gösterdi:
‘Atom bombası’ kurmak isteyenler havasını alır!
 
Tema Karacabey Sorumlusu Naci Güncü Şahinköy’e yapımı planlanan ‘Çimento Fabrikası’na sert tepki gösterdi.
Fabrika yöneticilerinin; “Çimento fabrikaları zararsızdır” türünden söylemlerini, masal anlatıyorlar şeklinde niteleyen Güncü: “Karacabey’e atom bombası kurmak isteniyor! Ancak havasını alırlar” dedi.
Tarım ve hayvancılığa dayalı sanayinin başkenti misyonuna soyunan Karacabey’in çimento fabrikası ile hiç bağdaşamayacağını, bu işlevinin sona ereceğine dikkat çeken Güncü, “Ekolojik dengeyi bozacak, bitki ve insan sağlığını kökten yok edecek bir tesis kurulmasına izin veremeyiz. Günümüzde, toprağın, suyun, tarım ürünlerinin petrolden bile değerli hale geldiğini çocuklar bile biliyor. Çocuklarımızın geleceğini çalmak istiyorlar. Fabrika yöneticileri; her türlü önlemin alındığını, çimento fabrikasının zararsız olduğunu, işsizliğe çözüm olacağını iddia ediyor.  Bu safsatalar masaldır. Bu söylemleri çok dinledik.  Çimento fabrikası, sanayi tesisi değil, Karacabey’e düşecek bir atom bombasıdır” uyarısı yaptı.
Çimento fabrikası kurmak isteyenlerin bu cüretinin nereden kaynaklandığının merak konusu olduğunu belirten Tema Gönüllü Sorumlusu Naci Güncü, Karacabey’in zarardan başka hiçbir kazancı olmayacağı gibi tüm Güney Marmara’nın tehdit altında olacağını söyledi.
Güncü, “Fabrika günde 350 kamyon çimento üretecek. Dünya standartlarına göre en mükemmel tesiste bile,  binde bir oranında bacadan yayılım olur. Bu da Karacabey’in üzerine her gün 5,5 ton çimento yağması demektir.  Bu oran yılda 2 bin ton çimento yapıyor. Düşünebiliyor musunuz? Türkiye’yi besleyen ünlü ovamızın üzerine düşen zehiri. Karacabeylilerin bir yılda iki bin ton çimento tozu solumasının ne gibi sonuçlar doğuracağını anlamak için kahin olmaya gerek var mı? Ayrıca, çimento üretimi için de bir günde 350 kamyon linyit kömürü kullanılması gerekli. Linyit yakan bir işletmenin, termik santralden farkı yoktur. Çimento üretimi için gerekli hammadde olan kireçtaşı Çalıbayırı eteklerinden dinamit patlatılarak çıkarılacak. Yeraltı kaynakları yok olacak. Yani Karacabey susuz kalacak. Sadece bunun yaratacağı olumsuzluklar bile fabrikaya hayır demeye yeterli değil de nedir?” dedi.
Karacabey’in çehresini değiştirilmesine göz yummayacaklarının altını çizen Güncü, “Türkiye’de çimento fabrikası kurulacak kıraç alan mı kalmadı? Neden birinci sınıf tarım arazilerine göz dikiliyor? Bunu düşman bile yapmaz. Fabrika yetkililerine sesleniyoruz: bu sevdadan tez zamanda vazgeçin. Bize verebileceğiniz hiçbir şey yok. İstediğiniz çok şey var: Toprağımız, suyumuz, ormanımız, ovamız, ekmeğimiz, çocuklarımızın geleceği tehdit altında olacaktır”  şeklinde konuştu.
Tüm Karacabeylileri, duyarlı olmaya ve çimento fabrikasına karşı durmaya çağıran Naci Güncü sözlerini şöyle noktaladı: “Kimse Karacabey’i sahipsiz sanmasın. Karacabey ve çevresi tarih boyunca, Türkiye’nin göz bebeği olmuştur ve öyle kalacaktır. Bereketli toprağımıza, alın teri ile kazandığımız ekmeğimize,  suyumuza, havamıza el uzatanlar, havasını alacaktır!”
 
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.