Atatürk’ün velileri uyuşturucu kullanımı hakkında daha bilinçli

Karacabey Atatürk İlköğretim Okulu’nda okuyan öğrenci velileri uyuşturucu kullanımı ve belirtileri konusunda Emniyet Müdürü Varkın Suyuak ve Emniyet Amiri Ömer Koparan tarafından bilgilendirildi.
Bilgilendirme toplantısının açılışını yapan Erdal Akdağ, Okul Aile Birliği’nden gelen talep üzerine böyle bir toplantının yapılmasını sağlayan Emniyet Müdürü Varkın Suyuak’a teşekkürlerini iletti. Akdağ, Atatürk İlköğretim Okulu’nun güvenlik sorunu bulun-madığını belirterek, toplantının velileri bilgilendirmek amacıyla yapıldığının altını çizdi.
Daha sonra konuşan Karacabey Emniyet Müdürü Varkın Suyuak, ilk defa bir okuldan böyle bir talep geldiğinin altını çizdi. Suyuak, öğrencilere ve çocuklara sahip çıkılması gerektiğinin belirterek, günümüzde bir çok tehlikenin gençleri beklediğini vurguladı. Emniyet teşkilatı olarak vatandaşların ve öğrencilerin her zaman yanında olduklarını ifade eden Suyuak, “Eğrisiyle doğrusuyla toplum ve emniyet güçleri bir bütündür. Çocuklarınızın uyuşturucu ve benzeri bir madde kullandığından şüpheleniyorsanız çekinmeden bize başvurabilirsiniz. Bu toplantının yapılmasında emeği geçen ailelere ve Okul Aile Birliği Başkanı Gürgün Palas’a teşekkür ederim” dedi.
Ardından, Emniyet Amiri Ömer Koparan, gençlerin madde bağımlılığında ailelerin yaklaşımı hakkında velileri bilgilendirdi. Koparan, “17-25 yaş ergenlik dönemi en çok madde kullanımı ile karşılaşılan dönemdir. Madde kullanmaya başlayan gençlerde bazı ortak davranışlar gözlenir. Bunlar; ani tepki verme, saldırgan ve asi davranışlar, har şeyi reddetme veya itaatkar olma, aşırı para harcama ve sık sık istifra etme. Çocuğunuzda bu davranışların hepsi bir arada görülmez. Eğer olurda çocuğunuzun madde kullanımından şüpheleniyorsanız, onu sorgulama, yargılama ve tehdit etme gibi hareketlerde bulunmayın. Bu davranışlar sizin ile onun arasındaki bağın kopmasına veya zayıflamasına neden olabilir. Madde kullanımı konusunda ebeveynler mutlaka profesyonel yardım talep etsinler” diye konuştu.
Toplantı, Emniyet Müdürü Varkın Suyuak ve Emniyet Amiri Ömer Koparan velilerin sorularını yanıtlamasıyla sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.