ATATÜRK’Ü SEVMEYEBİLİRSİNİZ, HİÇ OLMAZSA SAYGI DUYUN!

Burası Karacabey Kaymakamlığının bulunduğu Hükümet Konağı.

Kaymakamlık, binanın bakımı ve onarımı için Ankara Çankaya adresli Algan Restorasyon Dekorasyon İnşaat Tic. Ltd. Şti. ile anlaştı. Çalışmalar iki ay önce başladı. Buraya kadar iyi güzel. Ancak, Karacabey Hükümet Konağında yaşanan nankörlük dayanılacak gibi değil. Bir ay önce Atatürk’ün ayaklar altında çiğnenmek istenilmesine tanık olduk. Bilmeyerek yapıldığı söylenilen ahlaksızlık kabullenilecek gibi değil.

Çalışma sırasında inşaattan çıkan atık malzemelerle birlikte, Hükümet Konağındaki duvarlarda asılı bulunan Atatürk resimleri çöpe atıldı. Utanç veren densizlik yetmezmiş gibi Öfkeli esnafın, çöp yığınları içindeki Atatürk’ün çerçeveli resimlerini göstererek tepkide bulunması üzerine, verilen yanıta bakın:

“Çöp onlar çöp.” Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusuna karşı yapılan hainlik ortada. Peki, içimizi yakan bu bağışlanmaz çirkin olayla ilgili ne yapıldı? “Balık baştan kokar” derler ya! Galiba soğumaya bırakıldı. Bir ay geçti, “Tık” yok. Adli ve idari soruşturma açılması gerekmiyor mu? Yurtsever olduğunu söyleyen Cumhuriyet Savcıları nerede?

Milliyetçilik adına atarken mangalda kül bırakmayan Kaymakam efendi nerede?

Sorarım size ey gafiller!

Ananın adı Aliki,” babanın adı “Niko” mı olsaydı?

Kiliselerde ibadet yapsaydınız, daha mı iyi olacaktı?

Bundan mıdır nankörlüğünüz?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.