Atatürk Kültür Parkı’na giden alt geçit genişletiliyor

*Karacabey’i daha yaşanabilir ve ulaşılabilir bir kent haline getirmek için çalışmalarını son sürat sürdürdüklerine dikkat çeken Karacabey Belediyesi, ilçedeki araç ve yaya yollarında sıkıntıya neden olan noktalara bir bir çözüm ürettiklerini belirtti.
*Karacabey’de, Atatürk Kültür Parkı’na giden yolda yayalar tarafından yoğun olarak kullanılan ancak dar ve alçak olduğu için çeşitli sıkıntılar yaşatan alt geçit, belediyenin karayolları müdürlüğü ile yaptığı görüşmeler neticesinde 2 metre genişlikten 7 metreye ulaştırılacak. Bu çalışmaların bütçesi ise tamamen karayolları müdürlüğü tarafından karşılanacak.

Kentin dört bir yanını daha yaşanabilir ve ulaşılabilir hale getirmek için çalışmalarını son sürat sürdürdüklerine vurgu yapan Karacabey Belediyesi, ilçedeki araç ve yaya trafiğini olumsuz yönde etkileyen tüm noktalara sırayla çözüm üretmeye devam ettiklerini duyurdu.
Karacabey Belediyesi tarafından bu kez, Atatürk Kültür Parkı’na giden yolda yayalar tarafından yoğun olarak kullanılan ancak 2 metrelik yapısıyla, dar ve alçak olduğu için çeşitli sıkıntılar yaşatan alt geçite el atıldı.
Karacabey Belediyesi’nin Karayolları Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeler neticesinde bölgedeki sorunun çözülmesi için çalışmalar başlatılırken, yapılan görüşmelerin ardından alt geçit, 2 metre genişlikten 7 metreye ulaştırılacak. Bu çalışmaların bütçesi ise tamamen karayolları müdürlüğü tarafından karşılanacak.
Trafikte engelleri ortadan kaldırmaya devam edeceğiz
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Atatürk Kültür Parkı’nda Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaat çalışmaları halen süren kültür merkezi de faaliyete geçtiğinde, bölgedeki yaya ve araç trafiği daha da artacak ve sıkıntılara neden olacaktı. Bunlar yaşanmadan, belediye olarak karayolları ile temas kurup, bu konuyu çözmek adına harekete geçtik. Yaptığımız görüşmeler neticesinde de belediyemizin kasasından tek kuruş çıkmadan, burasının karayolları tarafından çözülmesini sağladık. Halihazırda 2 metre olan ve hem alçak hem de dar olduğu için sorun yaşatan alt geçit, çalışmalar tamamlandığında 7 metreye ulaşacak ve buradaki araç ve yaya trafiği rahat bir nefes alacak. Dolayısıyla Atatürk Kültür Parkı ile şehir içi arasındaki engelli durumu ortadan kaldırmış olacağız” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.