Atatürk İlkokulu UNESCO Kulübü üyesi

Karacabey Atatürk İlkokulu’nun UNESCO Kulübü üyelik başvurusu UNESCO Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Kararı ile kabul edildi. Milli Eğitim Bakanlığı aracılığı ile UNESCO Milli Komisyonu’na iletilen Atatürk İlkokulu başvurusu, ilgili yönerge çerçevesinde yapılan incelemenin ardından UNESCO Milli Komisyonu Yönetim Kurulu’nun görüş ve önerilerine sunuldu.

UNESCO Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Kararı ve UNESCO Kulüpleri Yönergesi’ne istinaden Atatürk İlkokulu’nun UNESCO Kulübü üyeliğine kabul edildiği ve üç yıllık izleme sürecinin başlatıldığı bildirildi. Okulun belirtilen süre boyunca gerçekleştireceği çalışmalar ile ileteceği raporların izleme süreci kaldırılarak üyeliğinin devamlılığının sağlanacağı vurgulandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, “Bu kulübün kurulma ve kabul çalışmalarında emeği geçen okul yönetimini, öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi tebrik ederim.” dedi.

UNESCO Kulübü hakkında

UNESCO Kulüpleri, ortak bazı özellikler taşımakla birlikte, işlev gördükleri sosyal çevre ve şartları ve de üyeliklerine göre belirlenmektedir. UNESCO Kulüpleri dört ana kategori altında incelenebilir:

Okullarda oluşturulan kulüpler (üyeleri eğitim kurumlarında görev alan öğretmenler ve öğrenciler) günümüzde kulüplerin çoğunluğunu oluşturmaktadır.

Üniversite ve diğer yüksek eğitim kurumlarında yer alan ve okullarda kurulan kulüplerin doğal devamı olan kulüplerin sayısı, öğrencilerin çabaları sayesinde gün geçtikçe artmaktadır.

Özel olarak öğrenciler değil, daha geniş bir üyelik çerçevesini hedefleyen kulüpler. Bu kulüpler yasal olarak tanınmaktadır ve üyelikleri, toplumun kültürel ve kamusal hizmet çevrelerinden öncü üyeleri de içermektedir.

UNESCO merkezleri, UNESCO kulüplerinden, genelde kamuya açık alanlarda süreklilik esasına dayanarak faaliyet göstermeleriyle farklılık göstermektedirler. Konularında uzman personeller tarafından oluşturulan kadroları ve farklı kaynaklardan elde ettikleri (hükümetler, belediyeler, vakıflar, sponsorlar) finansal kaynaklara sahiptirler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.