Atamızı özlemle andık!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüzlüğünün 79. yıldönümü nedeniyle Karacabey Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin düzenlediği “10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinliği’nde hüzünü ve coşkuyu bir arada yaşadık.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümsüzlüğe göç etmesi nedeniyle bir kez daha özlemle anıldı.
Cuma günü Cumhuriyet Alanı’ndaki çelenk sunumuyla başlayan anma töreninde Atatürk’ün ölümsüzleştiği saat 09.05’te sirenler çaldı ve iki dakikalık saygı duruşu yapıldı. Ata’mızın aramızdan ayrılışının hüznü ve burukluğu bir kez daha hissedildi.
Atatürk’ü Anma törenine, Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan ve Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Atbaş’ın yanı sıra siyasiler, daire amirleri, askeri erkan, sivil toplum örgütü temsilcileri, okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda ilçe halkı katıldı.
Farabi’nin etkinliği büyüledi…
Atatürk Alanı’ndaki çelenk sunma ve saygı duruşunun ardından Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’ndeki etkinliği sahnelendi. Karacabey Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Atatürk’ü anma etkinliği kusursuz denilebilecek bir başarıyla gerçekleşti. Program başlamadan önce tüm konukları kapıda karşılayan Farabi’li öğrenciler etkinliğe katılanların yakalarına Atatürk resimlerini takarak duygulu anlar yaşattı.
Okul Müdür Vekili Hülya Çayır’ın güzel konuşmasıyla start alan etkinlik, salonu dolduran konukların tümünün beğenisini aldı.
Çayır, “Tüm dünyanın, hatta yaşamı boyunca mücadele ettiği düşmanlarının bile kabul ettiği Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının üzerinden tam 79 yıl geçti. O, kısacık hayatında bir ulusun kötü talihini yenmesini sağladı ve dünya tarihinde de benzeri görülmemiş izler bırakarak bu dünyadan göçtü.
Atatürk, ileriyi gören bir liderdi. Hür ve bağımsız ülke idealini gerçekleştirdikten sonra Türkiye Cumhuriyeti’ni ileri müreffeh ülkeler idealine yöneltmiştir. Ve hayatı boyunca bunun için mücadele vermiştir. Atatürk, toplumun her kesimini kucaklayan bir halk adamıydı. Onun, “Benim için en büyük makam ve ödül, Türk milletinin bir ferdi olarak yaşamaktır” sözü de bunu kanıtlar. O, eğitim bilim, fen, sanat, spor ve kültüre çok önem vermiştir. “En büyük emelim, milli irfanı yükseltmektir” sözünü söyleyen Atatürk, milli eğitim hedefleriyle yetiştirilecek gençliğin önemini vurgulamıştır. O, hep milletine güvendi, inandı ve onlarla gurur duydu. Kurtuluş Savaşı’nın ardından söylediği “En büyük davamız en medeni ve müreffeh bir millet olarak varlığımızı yükseltmektir” sözü bunu kanıtlamaktadır” şeklinde konuştu.
Çayır’ın konuşması büyük alkış alırken, Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin sergilediği dört dörtlük etkinlik izleyenleri mest etti. Ulu Önder’in kendi ağzından seslendirdiği 10. yıl Nutku videosu salonu hüzne ve coşkuya boğdu. Daha sonra Atatürk’e dair konuşmalar, şiirler, türküler ve sunumlarla sahne alan Farabi’li öğrencilerin başarılı performansları göz doldurdu.
Her biri Atatürk olmuş özgüvenli öğrencilerin seslendirdiği Selanik’ten Cumhuriyet’e Oratoryosu ise izleyenler tarafından büyük alkış toplarken, Mustafa Kemal’in en sevdiği türküleri seslendiren okul korosu da tam not aldı.
Karacabey Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin başarıyla hazırladığı dört dörtlük 10 Kasım etkinliği büyük ilgi gördü ve beğeniyle izlendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.