Ata: İşsizin parası buhar oldu!

Karacabey İşçi Partisi İlçe Başkanı Ahmet Aygün Ata, “İşsizlik Sigortası Fonu”na aktarılması gereken 246 milyon TL’nin buharlaştırıldığını belirterek AKP hükümetini topa tuttu.
Sayıştay’ın İŞKUR denetim raporunda, işçilerden kesilen 246 milyon liranın işsizlik sigortası fonuna aktarılmadığı ortaya çıktı. Raporda dikkat çekilen kayıpla ilgili olarak İŞKUR da suçu SGK’ya attı.
Yaşanan bu gelişmenin ardından değerlendirmede bulunan İşçi Partisi İlçe Başkanı Ahmet Aygün Ata, “Sayıştay’ın yaptığı denetlemeler sonucunda ödenekte olması gereken
246 milyon TL’nin kaybolduğu saptandı. Raporun hükümete sunulmasının ardından kimseden ses çıkmadı. Bu emeğin çalındığı yeni bir komedidir. Yasadışı olarak ödenekten İŞKUR’un harcama yaptığı belirlendi. İŞKUR bir açıklama yapamadı. Yeni bir olayla karşı karşıyayız.
Suriyeli sığınmacılara harcanan paranın 3 buçuk milyar dolar olduğunu açıklayan Başbakan mı haklı, 4 buçuk milyar dolar diyen Cumhurbaşkanı mı? Aradaki 1 milyar dolarcık ne oldu? Nereye gitti? Peşi sıra Sayıştay denetleme sonuçları açıklandı. Anlaşıldı ki, emekçinin 246 milyon TL’si de buharlaşmış. Artık her şeyin suyu çıkmış durumda. Hak, adalet ve ahlak gibi kavramlar rafa kaldırılmış. ‘Benim hırsızım iyidir’ anlayışı egemen durumda. ‘Akıl, izan, insaf’ diyoruz. Sınırlar çoktan aşılmış, emek tam bir sömürü aracı durumuna getirilmiştir. Belediyelerinin SGK’ya olan borçlarını sumen altı eden hükümet, işçilerin birikimi işsizlik ödenti fonunu da aynı akıbete uğrattı. Açıklama bile yapamayacak durumdalar. Yetinmeyip kıdem tazminatı haklarını gasp etmeye çalışıyorlar. Orada oluşturacakları fonunda sonu, işsizlik ödeneği gibi olacak. Özal döneminden başlayan fonları hortumlama, devamı olduğunu kabul eden AKP hükümetlerinin de en önemli hizmetlerinden biri olduğunu çok iyi bir şekilde görüyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.