Ata: Geleceğimiz satılıyor

Karacabey İşçi Partisi İlçe Başkanı Ahmet Aygün Ata, AK Parti hükümetinin yılsonuna kadar ödenmesi gereken 364 milyar dolar borç için ülkenin değerlerini satmaya başladığını söyledi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 11 Kasım’da söylediği ‘Kriz sonrasına hazırlanıyoruz’ sözlerini ‘ekonomiye ihanetin bedeli’ olarak değerlendiren Ahmet Aygün Ata, “Üretim ekonomisi yerine kara para ile besledikleri çıkar çevrelerine artık akıttıkları sıcak parada son damlalara gelindi. Önce Bakan Babacan ‘Krize hazırlıksız yakalandık. Üretim ekonomisine dönmemiz şart’ dedi. Sonra Başbakan iflası kabullendi. Üretim ekonomisine dönebilecek ne bilgileri, ne de ekonomiden anlayan vekilleri var. Tek bulabildikleri çözüm satmak.
Santralleri önce kiraladılar, şimdi satacaklar. 2016 diye ilan edilen Orhaneli, Tunçbilek santrallerinin satışını 24 Kasım’a, Soma B santralinin satışını 1 Aralık’a çektiler. Sadece santralleri değil, Bursa Linyit İşletmesi’ne ait maden sahalarını, ruhsatlarını ve taşınır, taşınmaz her şeyini satıyorlar. Nedir bu telaş? Bu nasıl gözü dönmüşlük?
‘Türkiye’yi pazarlamakla görevliyiz’ diyen hükümet, Türk ulusunun geçmişini ve geleceğini satıyor. Fabrikalar, enerji santralleri, madenler, demiryolları, kamu binaları, hazine arazileri, köprüler ve yollar satılıyor. OECD, Dünya Bankası, IMF ve Avrupa Birliği’nin Türk devletine kasteden isteklerini buyruk sayıyorlar. 1 yıldır tek bir çivi çakmadılar. Bir tek fabrika açmadılar. Üretim ekonomisini çökerttiler. Boğazımıza kadar borca batırdılar. Dışarıdan getirdikleri karanlık ve kirli paralar da suyu çekiyor. Telaşlılar. Batırdıkça satıyorlar. Maliye Bakanı ‘En çok satışı bu yıl yapacağız. Topladığımız vergiler yetmiyor. Enerji dağıtım ünitelerini sattık, şimdi de enerji üretiminin tamamını satacağız’ diyor. Kimin malını satıyorsunuz? Sattıklarınız ve satmak istedikleriniz Türk ulusunun geçmişidir, geleceğidir. Sattıklarınız, Kurtuluş Savaşı’dır. Türkiye Cumhuriyetidir. Ülkeyi daha fazla çökertmenize, satıp savurmanıza izin yok artık. Her kurum, her kent Yatağan kalesi olacaktır. Yatağan kalesini aşamadınız. Orhaneli, Tunçbilek ve Soma kalelerini de aşamayacaksınız.
Karacabey’in yurtseverleri olarak, Yatağan kalesini savunan işçilerimizle beraberdik. Şimdi de Orhaneli, Tunçbilek ve Soma için seferberlik ilan ettik. İl örgütümüz kitle örgütleriyle Orhaneli kalesinin inşası için kolları sıvadı. Sendikalara, meslek odalarına, demokratik kitle örgütlerine çağrımızdır. Orhaneli’ni savunmak her Bursalının görevidir. Sizleri Bursa’nın ve Türkiye’nin geleceğine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Örgütlenmiş halkın önünde hiç bir güç duramaz. Türkiye’mizin varlıklarının satılmasına göz yummak, destek vermek geleceğimize ihanettir. Türk ulusunun kanında geleceğini satmak yoktur” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.