ASGD’NİN SAHTE PASAPORT SKANDALI!

Merkezi Bursa’da bulunan Anadolu Spor Gazetecileri Derneği, (ASGD) tarafından düzenlenen, ‘Anadolu’dan Balkanlara Uluslararası Kültür Köprüsü’ gezisi adı altında gazeteci olmayan 37 kişiye özel Hizmet Pasaportu skandalı ortaya çıktı.
Büyük yankı uyandıran rezillik, Bursa Valiliği tarafından iptal edildi.
ASGD Genel Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Vekili İbrahim Erdoğan tarafından 3-9 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen ve Bulgaristan, Sırbistan, Bosna-Hersek, Kuzey Makedonya, Kosova, Yunanistan’ı kapsayan gezisinin altından sahtekarlık çıkması, özellikle gazeteciler arasında rahatsızlık yarattı.
ASGD, sözde 60 üye gazetecinin ‘Anadolu’dan Balkanlara Uluslararası Kültür Köprüsü’ kapsamında Balkan ülkelerinde çeşitli etkinliklere katılacağı gerekçesiyle Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden ücretsiz otobüs talep etti.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, ASGD’nin, sözde gazeteciler adına düzenlenen “Uydurma etkinlik” için istenen ücretsiz otobüsleri tahsis etti. Ardından ise Yunanistan ve Bulgaristan geçişlerinde gazetecilerin vize sorunu yaşamaması için Bursa Valiliğinden Hizmet Pasaportu istendi.
Valilik Balkanlardaki etkinliklere katılacak 39 gazeteci için seyahat süresince Yunanistan ve Bulgaristan’dan vizesiz geçiş sağlayan Hizmet Pasaportu talebini uygun buldu.
Bursa Valisi Yakup Canbolat, ASGD’nin ‘gazeteci’ oldukları gerekçesiyle gri renkli Hizmet Pasaportu tahsis edilenlerin büyük bir bölümünün gazeteci olmadığı bilgisi üzerine harekete geçti.
Vali Canbolat’ın talimatı ile Gri Pasaport verilen 39 kişinin incelemesi sonucu sadece 2’sinin gazeteci olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine gazeteci olmayan 37 kişinin Gri Pasaportu iptal edildi.
ASGD tarafından Balkan ülkelerine çeşitli etkinliklere katılacağı bahanesiyle yapılacak seyahatin aslında turistik bir gezi olduğu ve buna benzer uydurma etkinliklerin sık sık düzenlendiği ortaya çaktı.
Bir turizm firması tarafından koordine edilen geziyi katılacak gazetecilerden ücret alınmadığı, gazeteci olmayan katılımcıların ise 1500 TL ücret ödediği bildirildi.
ASGD tarafından turistik seyahate katılacakların vize sorununu aşmak için Bursa Valiliğine ‘gazeteci’ gibi gösterilerek Gri Pasaport çıkartılması sağlanan konu ile ilgili soruşturma başlatıldı.
Bursa’daki gazetecilik meslek örgütleri, gazetecilik mesleğini suistimal ederek kamunun imkânlarıyla ticari amaçlı turistik seyahat organize eden ASGD ve yönetimini kınadı.
İbrahim Erdoğan’ın, ASGD Genel Başkanlığı ile TGF Genel Başkan Vekilliğinden istifa ettiği belirtiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.