Arınç’tan “Sağlık” açıklamaları

Orhaneli’de yaptırılan 50 yataklı Devlet Hastanesi'nin açılışı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından gerçekleştirildi. Açılışa, Vali Şahabettin Harput'un yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, milletvekilleri, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, sağlık personeli ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Arınç, Orhaneli Devlet Hastanesi'ne 15 milyon lira yatırım yaptıklarını belirterek, şunları dile getirdi: “Helali hoş olsun. Orhaneli'nde yaşayan bütün kardeşlerimizin sağlık tedavi ihtiyaçlarını karşılayacak biz de bundan mutlu olacağız. Hastalarımızın duasını alırsak bu bize yeter. Hayırlı olsun. Allah dara düşürmesin, sağlık sıhhat versin, ama hastalık verince de hastanesiz bırakmasın. Eskiden hasta olunca annemiz babamız varını yoğunu satar tedavi ettirirdi, şimdi Allah'a şükür hastaneler ayağımıza geldi, doktorlarımız güler yüzle hizmet veriyor.”

Vatandaşın en çok sağlık hizmetlerinden memnun olduğunu hatırlatan Arınç, Bursa'nın her yerinde eski püskü hastaneleri yenileyerek insanca yaşanan ortamlar haline getirmeye çalıştıklarını kaydetti. Hastanelerin mimari açından da mükemmel olduğunu ifade eden Arınç, hem fiziki yapısı hem de iç donanımlarının çok iyi olduğunu vurguladı.

Arınç, şöyle devam etti: “Mudanya Hastanesi ve İnegöl Devlet Hastanesi'nin temelini atarken de projelerini görmüştüm. Hemen her ay yeni bir hastanenin temelini atıyoruz. Bu hastanede 3 tane ameliyathane olacak. 4 tane yoğun bakım odası, 3 doğum odası, 6 tane de diyaliz ünitesi. Allah hepimize sağlık versin. Ama böbrek hastalarının haftada birkaç kez diyalize girmeleri gerekiyor. 12 de acil müdahale odası var, göğüs hastalıkları, cerrahi, kadın doğum bölümleri gibi bir çok branşta hizmet verilecek. Çok acil bir hasta oldu diyelim, burada bakılması mümkün değil, endişe etmeyin, ambulans helikopterlerimiz hazır, ambulans uçaklarımız hazır, bir acil durumunda getiririz, Orhaneli stadına indiririz en yakın sağlık kuruluşuna göndeririz. Bundan de emin olun. Hizmette sınır yok. Ak Parti iktidarının olduğu yerde her türlü hizmet var.”

Kanuni Sultan Süleyman'ın "Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi" sözünü hatırlatan Arınç, sağlığın padişahlıktan da önemli olduğun belirtti. Her işin başının sağlık olduğunu anlatan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz de sağlığı her işin başına koyduk, eğitimi, hastaneleri, üniversiteleri koyduğumuz gibi. İnegöl'e 300 yataklı hastanenin temelini 3-4 ay oldu attık. Şuna devam ediyor. 50 milyondan fazla masraf yapacağız. Mudanya'da da 100 yataklı hastanenin temelini attık. Mustafakemalpaşa'da 200 yataklı hastaneye 30 trilyon lira masraf yapacağız. Keles'te 25 yataklı, Karacabey'de 150 yataklı hastane yapıyoruz. Orhangazi'ye 75 yataklı, İznik'te de 60 yataklı devlet hastaneleri ihale aşamasında, en yakın zamanda temelini atacağız. Gemlik Devlet Hastanesi de yatırım planında. Bursa merkez de de bütün hastaneleri yeniliyoruz. Öncelikle 1500 yataklı sağlık kampüsü yapacağız.”

Eskiden hastanelerde ayrım olduğu için kapılardan dönüldüğünü hatırlatan Arınç, “Bizim başbakanımız 'Durmak yok yola devam ediği için' biz de her gün yapacak yeni yatırım buluyoruz, çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin, seçim döneminde sözü verilen Orhaneli Stadı'nı tamamladığını ifade eden Arınç, sözlerini şöyle tamamladı: “Geçtiğimiz günlerde 1 trilyon 200 milyon liraya tesisler yapıldı, hizmete açıldı. Bizden istenen arzu edilen bütün noktalarda çalışıyoruz. Yolsa yol, kamu yatırımları ise evet. Biz sadece milletimizin mutlu olmasını istiyoruz. Bizlere dua etmesini istiyoruz. Her şey sizin izin. Allah razı olsun dediğiniz zaman bu bize yetecek.”

Bu arada, açılış esnasında güneş sıkıntısı yaşandı. Protokol tribününün güneş görmesi nedeniyle zor anlar yaşayan Bülent Arınç, fazla dayanamayarak protokolü terk etti. Vali Şahabettin Harput ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile birlikte kalkarak hastanenin güneş almayan bölümüne geçerek töreni ayakta takip etti. Arınç'ın kalkmasıyla protokolün tamamının yerinden kalkarak gölgeye geçmesi dikkat çekti. Başbakan Yardımcısı, kendisine sandalye getirilmesi teklifini ise kabul etmeyerek konuşma sırasını ayakta bekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.