Anketten ’Türkkan’ çıktı

Karacabey'de aday adayı bolluğu yaşanan AKP'de başkan adayının belirlenmesi için Genel Merkez'in yaptırdığı anket çalışmasının yankıları sürüyor.

Karacabeyliler Derneği'nin olağan kongresinin gerçekleştiği gün yapılan son kamuoyu araştırmasında, eski ilçe başkanı Halit Türkkan'ın açık farkla öne çıktığı ileri sürüldü.

Bir gün içinde yapılan anket çalışmasında Halit Türkkan'a 1430, en yakın takipçisi Ali Özkan'a ise 680 oy çıktığı dile getirildi.

Siyasi kulislerde Genel Merkez'in yaptığı anket çalışması sık sık gündeme getirilirken, Mustafa Çelik, Hüseyin Uçan, Faruk Türe, Çetin Halis, Halit Türkan, Orhan Güzel, Ali Özkan, İsmail Ülker ve Talat Özel'in belediye başkanlığı için kıyasıya yarıştığı konuşulurken, AKP'de, kimin aday gösterileceği iyice merak konusu oldu.

Bursa politikasında, Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in etkili olduğu bir sürece girildiği belirtilirken, yeni bir sayfa açıldığını ileri süren AKP'li kulisçiler, “Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Taşlar yerine oturmaya başladı. AK Parti, ak kadrolarla, huzurlu bir ortamda yeniden yükselişe geçecektir” şeklinde konuşuluyor.

AK Parti Genel Merkezi'ndeki değişen dengelere bakıldığında, Faruk Çelik'e yakınlığı ile tanınanların şansı artmış gibi görünüyor.   

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.