“Ankara’ya giden, at iziyle it izini birbirine karıştırdı”

Karacabey Belediye Başkanı ve yeni dönem Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı Ergün Koç, köy ziyaretlerinin ardından merkezdeki çalışmalarına ağırlık verdi.
Kahvehane ve dernek ziyaretlerini sürdüren Başkan Koç’un, önceki akşamki durağı Mustafakemalpaşalılar Derneği ile Canbolu Mahallesi oldu. Başkan Koç’a, DP İlçe Başkanı Cem Tiryakioğlu, meclis üyesi adayları ve partililer eşlik etti.
Canbolu Mahalle Muhtarı ve sakinleriyle gerçekleşen toplantıda Başkan Koç, projelerini ve bu zamana kadar yapılan icraatlara değindi. Canbolu sakinlerinin altyapı ve parke taş talepleri hakkında Başkan, “İller Bankası ile yaklaşık 3 yıldır süren görüşmelerimiz nihayetinde kesinlik kazanmıştır. Yakın bir zamanda Karacabey’in tamamını kapsayan bir altyapı çalışması için kazma vurulacaktır. Bu zamanlamayı biz ayarlamadık. İller Bankası seçim üstü bize bu müjdeyi verdi. Artık planlananı uygulamak kaldı. İnşallah yeni dönemde en hücra mahallemizde bile alt yapı sorunu yaşanmayacak” ifadelerine yer verdi. Mahalle sakinlerinin parke taş isteklerine ise Koç, havalar elvermesi halinde bir hafta içinde Canbolu Mahallesi giriş yolunun parke taşla düzenleneceğinin sözünü verdi.
Mustafakemalpaşalılar’dan Koç’a yoğun ilgi
Koç’un ikinci durağı ise Gazi Mahallesi’nde bulunan Mustafakemalpaşalılar Derneği oldu. Yaklaşık 100’e yakın bir kalabalıkla karşılanan Başkan Koç’a dernek üyeleri ve mahalle halkı büyük ilgi gösterdi. Coşkulu ziyarette Mustafakemalpaşalılar, Başkan Koç’un konuşmalarını sürekli alkışlarla keserken, her fırsatta memnuniyetlerini dile getirdi.
Başkan Koç burada yaptığı konuşmada, “Birileri suçlu arıyordu ve buldular. Trakya Birlik önünden başlayarak Hotanlı’dan ova köylerine ve Okçugöl’e uzayan yol yapımı için Karayolları’nın proje çalışmasını sürdürdüğü ve belirli noktalarda hafriyat çalışması yapıldığı biliyorsunuz.
Son günlerde kimin başına taş düşmüş olmalı ki, Trakya Birlik önünden başlayıp Hotanlı Köyü’ne kadar olan yol çalışması nedeniyle yol iki yönlü kapanmıştır.
Öğrendiğimize göre bu yolun gecikmesini ve bugüne kalmasının nedeninin Ergün Koç ve Sami Özseçen’in olduğu Karacabey’den Ankara’ya giden ve milletin temsilcisi olarak bilinen biri tarafından ortaya atmıştır. Buna kargalar bile güler. Herhalde Ergün Koç ve Sami Özseçen Hotanlı’dan olması nedeniyle, halkın temsilcisi olarak Ankara’ya giden kişi, at iziyle it izini birbirine karıştırdı. Kendine mazeret üretmektedir.
Bizler bu yolun kapatılması nedeniyle ova köylerinde yaşayan binlerce kişiye saygımızdan ötürü köyün merasından ve tarla yollarından geçen yollarda Belediye iş makineleri ile kısmen de olsa yolun bozuk yerlerinin tadilat çalışmasını ve bakımını sağlamaktan başka hiçbir şey yapmadık. Yolun kapandığı günün daha akşamında vatandaş mağdur olmasın diye o alternatif güzergahta düzenlemeleri biz gerçekleştirdik. Onlara göre bu ayıp ve günah olmalı” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.