Anaokulu’nun protokolü imzalandı

Cahide Özen Anaokulu’nun protokolü imzalandı
Karacabeyli işadamı Ulvi Kırlağaç, memleketine yaptıracağı anaokulu inşaatının protokolünü düzenlenen törenle Vali Şahabettin Harput ile imzaladı.
Aslen Fevzipaşalı olan ve iş hayatını İstanbul’da sürdüren Ulvi Kırlağaç, annesinin ismini taşıyacak anaokulu 3 bin 272 metre kare arazi üzerine yapılacak. Bursa’da bir ilk olacak anaokulu zemin + 1 katlı ve 100 öğrenci kapasiteli olarak inşa edilecek. Anaokulu 2008-2009 eğitim öğretim yılında hizmete açılması planlanıyor. Gazi Mahallesi, Yeni Camii karşısındaki Maliye arazisi üzerinde inşa edilecek anaokuluna ise Ulvi Kırlağaç’ın annesi “Cahide Özen”in ismi verilecek.
Bursa Valiliği’nde düzenlenen imza törenine Vali Şahabettin Harput, İl Milli Eğitim Müdürü Necmettin Esen, Kaymakam Dursun Balaban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan ile hayırsever iş adamı Ulvi Kırlağaç katıldı.
İmza töreninde hayırsever iş adamı Ulvi Kırlağaç, annesi için yaptıracağı okuldan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Öncelikle annesinin köyü olan Fevzipaşa’ya anaokulu yapmak istediğini belirten Kırlağaç, uygun yer bulamadığı için vazgeçme noktasına geldiğini, ancak Kaymakam Dursun Balaban’ın girişimleriyle tahsis edilen maliye arazisi üzerine okulu yapma kararı aldığını söyledi.
Vali Harput ise, Ulvi Kırlağaç’ın davranışının tüm Bursa halkına örnek olası gerektiğini belirtti. Milli eğitimin en çok önem verdikleri alanların başında geldiğini vurgulayan Harput, “İnsanı insan yapan eğitimdir. Bir ülkenin güçlenmesi, gelişmesi ancak eğitimli insanlar tarafından olur. Türkiye’deki genç nüfusun çok olması dolayısıyla eğitim meselelerinin devlet tarafından çözülmesi zor. Destek ihtiyacı artıyor. Vatandaşlarımızın eğitim için gösterdikleri anlamlı destekten gurur duyuyoruz. İnsanlar gelip geçer. Ancak geride bıraktıkları eserlerle anılırlar. Önümüzdeki günlerde geniş bir kampanya başlatacağız. Milli eğitimin her alanında destekte bulunmaları için toplumumuza çağrıda bulunacağız” dedi.
Konuşmaların ardından Vali Harput ve hayırsever iş adamı Ulvi Kırlağaç yapılacak anaokulun protokolünü imzaladı. Bir yıl içinde tamamlanması planlanan anaokulu, projenin onaylanmasından hemen sonra düzenlenecek törenle inşa edilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.