Anadolulular Pilav Günü’nde buluştu

Anadolulular Pilav Günü’nde buluştu
Karacabey Anadolu Lisesi Mezunları önceki gün okulun yemek salonunda yapılan Pilav Gününde buluştu.
1 Eylül Dünya Barış günü Karacabey Anadolu Lisesi Mezunları için çok özel bir gün. Yaklaşık 600’e yakın Anadolu’lu Bursa’nın her tarafından hatta bazıları diğer illerden gelerek “Karacabey Anadolu Lisesi Mezunları Pilav Günü”nde bir araya geldi.
Birbirleriyle hasret gideren mezunlar etli pilavlarını kaşıklayıp, ayranla serinlediler.
Bu yıl ilki yapılan pilav gününü organizasyon komitesi hazırlıklarını günler önce tamamlayarak Anadoluları memnun edecek bir gün yaşattı. Pilav günü saat 14.00’de Okul Müdürü Mesut Kaya’nın konuşmasıyla başladı. Kaya, “1992-1993 öğretim yılında açılanan okulumuz 15 yıl içinde önemli bir gelişme kaydederek Türkiye’deki Anadolu Liseleri içinde önemli bir yer sahibi olmuştur. 2006 ÖSS sonuçlarına göre 429 Anadolu Lisesi arasında çoğu il merkezi okullarını geride bırakarak 171. olmuştur. Yine bu yıl puan ortalamamız 9 ile 13 puan artarak Türkiye ortalamasının 8 ile 12 puan üzerine çıkmıştır. Okulumuzun Lise bölümünden 874 öğrenci mezun olarak bunların yüzde 95’i yüksek öğretim kurumlarına girerek iş hayatına başlamışlardır. Okulumuzun bu başarısında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Bu gün bizimle burada olamayan ve yaşama gözlerini yuman öğrencilerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun. Bu günün düzenlenmesinde emeği geçen herkese tekrar şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
Karacabey Milli Eğitim Şube Müdürü Kadir Tosun Dünya Barış Günü’nde bir araya gelen Anadoluluların bu günde her yıl bir araya gelmesi gerektiğini belirtti. Tosun, “Geleneksel kültürlerin oluşmasında müzik ve marşların önemi büyüktür. Bundan sonraki pilav günlerinde bir araya geldiğimizde Karacabey Anadolu Lisesi Marşı’nın bestelenerek hep bir arada söylenmesi gerekiyor. Bunun için müzikle uğraşan mezunlar veya üniversitelerin müzik bölümünde okuyan öğrenciler bu marşın ortaya çıkmasında öncülük etmelidir. Düzenlenecek bir şiir yarışması bu bestenin ortaya çıkmasında önemli bir rol oynayacaktır. Aramızda bulunan tüm mezunlara geldikleri için teşekkür ederim” dedi.
Karacabey Anadolu Lisesi mezunları adına eski mezunlardan H.Demet Yenialaca, Okul Aile Birliği Temsilci Öğretmeni Tarih Öğretmeni Süheyla Dilber, Anadolu Lisesi Öğrenci Koordinasyon ve Destek Derneği Başkanı Davut çelebi bu anlamlı günde bir araya gelmenin ve bu değeri yaşatmanın önemini belirten konuşmalar yaptılar belirtti.
Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Fahri Filcan’da emekli olması nedeniyle pilav gününde plaketle onurlandırıldı.
Pilav gününe Karacabey Milli Eğitim Şube Müdürü Kadir Tosun, Anadolu Lisesinin İlk Müdür Yardımcısı Mehmet Sarıkaya, Okul Aile Birliği Yöneticileri, Öğretmenler ve çok sayıda mezun öğrenci katıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.