Ana göreviniz vatandaşı mutlu etmektir!

* İlçe İdare Kurulu Toplantısı’nda konuşan Kaymakam Dursun Balaban, daire amirlerinin vatandaşa en iyi hizmeti vermesini istedi.

*UEDAŞ’ı sık sık yaşanan elektrik kesinleri nedeniyle eleştiren Balaban, “TEDAŞ varken, daha az sıkıntı oluyordu. Vatandaşı mağdur etmeyin” dedi.

*AKP Bursa Milletvekili Önder Matlı, Gölecik ve Yeşildere Barajları konusunda güzel gelişmelerin yaşandığını belirterek, “Takibimiz sürüyor” dedi.

*Karacabey ve Mustafakemalpaşa ortasına kurulması talep edilen Bölge Hastanesi ile ilgili de açıklama yapan Matlı, kamuoyunun oluşması, kurumlar arası yazışmalar ve proje çalışmaları nedeniyle zaman kaybı yaşanacağını ve bu nedenlerle her iki ilçeye de ayrı ayrı hastane yapılmasının daha uygun olacağını ifade etti.

Karacabey’in sorunlarının ve taleplerinin görüşüldüğü “İlçe İdare Kurulu Toplantısı” dün gerçekleşti.

            Ticaret Borsası’nda AKP Bursa Milletvekili Önder Matlı ve Kaymakam Dursun Balaban önderliğinde yapılan toplantıya AKP İlçe Başkanı Mustafa Çelik, Belediye Başkanı Ergün Koç ve daire amirleri katıldı.

            Toplantının açılışını yapan Kaymakam Dursun Balaban, kurumların ana görevinin milletine hizmet olduğunu belirtti. Her kurum amiri ve personelin vatandaşa güler yüz göstermesini isteyen Balaban, hizmetin öncelikli olması gerektiği üzerinde durdu.

            Tüm eksiklik ve sorunlara karşın önemli olanın vatandaşı mutlu etmek olduğuna dikkat çeken Balaban, kurumlar arası işbirliğinin de önemine değindi.

            Karacabey’in tarım ve hayvancılığının yanı sıra birçok değere sahip olduğunu dile getiren Kaymakam Balaban, demiryolunun ilçe kazandırılması, Nilüfer-Karadere-Susurluk Çayı’nın ıslahı, tabiat harikası Karacabey’in turizmde söz sahibi olması, Organize Tarım Sanayi’nin kurulması, arazi toplulaştırılması çalışmalarının devam etmesi, enerji kaynaklarının istikrarlı kullanılması, elektrik kesintilerine çare bulunması, Mustafakemalpaşa ve Karacabey’in ortasına tüm ihtiyaçlara yanıt verebilecek Bölge Hastanesi’nin kurulması, Gölecik İçme ve Sulama Barajı konusundaki gelişmeler, Karacabey-Boğaz yolu ıslahı, Özel İdareye ait olan binaların satılarak eğitime kazandırılması, Tam gün eğitim için okullaşmanın arttırılması, Kurşunlu-Bandırma sahil yolunun turizme kazandırılması, mevcut sulama sistemlerinin çağa uygun hale getirilerek kapalı sulama sistemine geçilmesi, Emniyet ve Jandarma başta olmak üzere Hükümet Konağı ile bazı kurumlara yeni hizmet binalarının yapılması gibi konularda Milletvekili Önder Matlı’ya taleplerde bulundu.

            İhtiyaç ve taleplerin sınırsız ancak kaynakların kısıtlı olduğuna dikkat çeken AKP Bursa Milletvekili Önder Matlı, “Önemli olan kurumlar arası koordinasyonu sağlanmaktır” dedi.

Bölge Hastanesi zaman kaybı olur!

Özellikle yeni hastane ile Gölecik ve Yeşildere Barajları konusuna değinen Matlı, “İlk hastane projesi Karacabey’in ihtiyaçlarına yanıt vermiyordu. Daha sonra Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ’la bir araya geldik ve sıkıntımızı anlattık. Kendisinden Karacabey’e 100 yerine 150 yataklı yeni bir Devlet Hastanesi yapılması konusunda söz aldık. Bölge Hastanesi konusu tabii ki hem Karacabey hem de Mustafakemalpaşa ilçelerimiz için güzel bir düşünce. Ancak bu konuyu Sayın Sağlık Bakanımızla görüştüğümde zaman kaybı yaşanacağı üzerinde duruldu. Sağlık Bakanımız hemen Tarım Bakanımızı aradı. Bölge Hastanesi’nin kurulması için gerek kamuoyunun oluşması, kurumlar arası yazışmaların uzun sürecek olması ve proje çalışmaları gibi konuların zaman kaybına yol açacağı görüşünde birleşildi.

            Diğer taraftan Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımız’dan Gölecik İçme ve Sulama Barajı konusunda söz aldığımızı biliyorsunuz. Bu konudaki gelişmelerin takipçisiyiz. En kısa sürede proje çalışması tamamlanarak ihaleye sunacağız. Yeşildere Barajı ile ilgili ise önemli derecede mesafe alındı. Bu yıl içinde Yeşildere Barajı projesi ihaleye sunulacak ve inşaat çalışmalarına başlanacaktır” dedi.

            Ardından Matlı’nın isteği üzerine toplantıya katılan daire amirleri, kurumlarıyla ilgili bilgi vererek, sorunlarını paylaştı.

            Genel olarak hizmet binası ve personel eksikliğine dikkat çeken daire amirleri, araç sıkıntıları ve kurumlar arası güçlü iletişimin sağlanması gerektiği üzerinde durdu.

Kaymakam’dan UEDAŞ’a fırça!

Toplantının en dikkat çekici konusu ise ilçede sık sık meydana gelen elektrik kesintileri sonrası Kaymakam Dursun Balaban’ın UEDAŞ Karacabey Sorumlusu Nizamettin Kaya’ya yönelik eleştirileri oldu.

            Mazeret değil hizmet üretilmesini isteyen Balaban, “Vatandaşlarımız, elektrik kesintilerinden bıktı usandı. Artık bu soruna bir çare bulun. Devletimiz daha verimli hizmet verebilmesi amacıyla elektrik hizmetlerini özelleştirdi. Ancak üzülerek görüyorum ki, TEDAŞ varken daha az sıkıntılar oluyordu. Eksiklikleriniz ya da ihtiyaçlarınız olabilir. Ancak bu vatandaşlarımızın sorunu değil. UEDAŞ’la ilgili artık şikayet istemiyoruz. Vatandaşlarımızı mağdur etmeyin” şeklinde sert açıklama yaptı.

            Sıkıntıların farkında olduklarını ifade eden UEDAŞ Karacabey Sorumlusu Nizamettin Kaya ise, yeni bir yapılanma içinde olduklarını ve geçiş dönemini atlatmaya çalıştıklarını söyledi. UEDAŞ’ın 2012 yılını hizmet yılı olarak belirlendiğini belirten Kaya, “İlçemizin ihtiyaçlarını belirledik. EPDK’nın onayını bekliyoruz. Köylerimizin yüzde 80’inde sorun yok ancak bazı köylerimizin enerji nakil hatlarında sıkıntılar var. İlçe merkezinde meydana gelen elektrik kesintilerinin başlıca nedeni tarımsal sulama hatlarından gelen arızalardır. Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz” diye konuştu.

           

             

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.