Almanya’dan sertifikalarıyla döndüler

3.Hareketlilik kapsamında Proje Ortağı okullar ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Almanya’dan döndü. Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibelendirilen 13 projeden biri olan Mülteci Öğrencilerin Öğretmenlerinin Niteliklerinin Güçlendirilmesi adlı KA201 Karma Stratejik Ortaklık projemizin 3. Hareketliliği için İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ile Ömer Matlı İlkokulu ve Murat Hüdavendigar İlkokulu Öğretmenlerinin katılımıyla Almanya’nın Dattlen kentinde ortağımız Berufskolleg DE okulunda çalışmalara başlanmıştı.
Hareketlilik süresince Ortak kurumumuz Berufskolleg De koordinatörlüğünde, Waltrop Belediyesi, Agusto Schule (İlkokul), Building Centrum (Yetişkin Eğitim Merkezi) ziyaret edildi. Almanya’nın mülteci öğrencilerle ilgili olan çalışmaları ve ülke politikası yerinde incelendi. Son gün ise katılımcılar sertifikalarını alarak çalışmalarını tamamladılar.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin: “Projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta Şube Müdürlerimiz ile Proje Koordinatörü Hasene Gündoğdu olmak üzere, katılımcı okullarımızın yöneticileri ve öğretmenlerini tebrik ederim” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.