“ALLAH AFFETSİN”LE OLMAYACAK İŞLER

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

Yaradan kullarının günah, kusur ve suçlarını bağışlayabileceğini Kur’an-ı Kerim’de buyurmuş. Ancak bir tek şeyden “her şeye muktedirken” varlığını ayrı tutmuş; KUL HAKKI. Ülkeyi yönetenlerden adalet beklenir, yurttaşların alın terini namus bellemeleri beklenir, vergilerini “ahlaklı” biçimde değerlendirmeleri beklenir. Akp “dini” kullanan, “dinci” görünümlü bir parti olarak kurduruldu. Dilinden “din-iman” düşmedi, düşmüyor. Söylem tamam da eylem tutuyor mu?
Vakti zamanında tüm belgelere, tüm uyarılara karşın “beraber yürüdükleri” din ve vatan düşmanı Nur tarikatının yapılanması Fetö’nün darbe girişimi sonrası aydılar! Tutuklamalar, el koymalar, uzaklaştırmalar… Fetö gladyosunu daha 1970’lerde belgeleriyle devlete sunan Aydınlık hareketinin Yurtsever Sosyalist, Ulusalcı çizgisindeyim. Hareketin önderlerinden yıllardır aldığımız eğitimler, dersler ve uzun soluklu tartışmalarla elde ettiğimiz teori ve yaşamın pratikleriyle ülkemin sorunlarını ve geliştirilen çözümleri anlatmaya ve yazmaya çabalıyorum. Akp’de yılanın zehiri kendisine bulaşınca mücadele etmeye başladı, Fetö gladyosuyla. Onlardaki mücadelede birincil görev Ulusal Birlik ve Vatan Bütünlüğü değil bir tür günah çıkarma, kendini aklamaya çalışma. Ancak ülkemizin yürütme görevi iktidarların ve iktidarda Akp olduğundan Fetö ile mücadeleyi desteklememek mümkün değil.
Devletimizin bütçesinden yani Halkın parasından MİLYARLARCA lira bu gladyo örgütüne ihale gibi yollarla verildi. TMSF (Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu) Fetö üyesi olmaktan ya da himmet vermekten kayyum atadığı yüzlerce şirketten 14’ünün aldığı ihalelere bakacak olursak, tümü Akp’li belediye. Bu 14 şirkete 2010-2015 arası Akp’li belediyelerce 45 ihale verilmiş. Bolu, Kahramanmaraş, Düzce, Kaynaşlı-Konuralp (Düzce), Antalya, Denizli, Keçiborlu (Isparta), Neram (Konya), Balıkesir, Buldan-Sarayköy-Honaz (Denizli),İvrindi (Balıkesir), Kastamonu, Samsun, İstanbul belediye ve Büyükşehir belediyelerince. Toplam bedel 42 milyon 643 bin 239 TL.
Samsun Büyükşehir Belediyesi;7 ihaleyi Özel Forum Fizik Tedavi ve personel hizmet alımından dolayı 27 milyon 397 bin TL ödeyerek vermiş. Bolu Belediyesi Dalyan Petrole 5 farklı ihalede 7 milyon TL, Bolu Göynük Belediyesi Sarılar İnşaata kapalı spor salonu ve çevre düzenlemesi için 2 milyon 590 bin TL ödemiş. İstanbul Büyükşehir Belediyesi kendisine bağlı şirketler için Sürat Lojistik-Sürat Bilişim-Aynes Gıda-Pado Dondurma-Omtitel-Artun Tarım adlı şirketlere 13 ihale sonucu 1 milyon 584 bin TL ödeme yapmış. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Meram (Konya),Keçiborlu (Isparta),Göynük (Bolu)’de Sarılar İnşaata 4 milyon ihale ödemesi yapmış. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yeni Un Değirmenciliğe 1 milyon 700 bin, İvrindi (Balıkesir) Kursan Petrole 3 akaryakıt ihalesi, Honaz-Sarayköy-Buldan ve Denizli Belediyesi 5 ihale ile 4 milyon 600 bin ihale bedeli ödemiş. Düzce Belediyesi Recepoğlu Kardeşler Petro Gıdaya 4 ihale vermiş. Konuralp (Düzce) 980 bin, Kaynaşlı (Düzce) Belediyesi 529 bin TL Hacılar Petrole akaryakıt ihalesi vermiş.
Bunları tümü “ne istedilerse verdik” ihaleleri. Türk Ulusunun vergi ve birikimlerinden bu terör örgütüne verilen paralar “Allah affetsin” ile olacak işler değil. “Milletim affetsin”e gelince; hangi siyasi partiye oy vermiş olursa olsun çok yüksek çoğunluğunda bundan üzüntü ve acı duyacağı gerçek.
DİPNOT: Şu Aynes Gıda’nında 2015’de Karacabey’de ne çok adı duyuldu, değil mi?!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.