Alkışlar Anadolu Lisesi’ne

Bursa’da dördüncü olan temsilcimiz, büyük bir başarıya imza attı:

Bursa’da önceki gün düzenlenen törende kupa ve madalya ile onurlandırılan temsilcimiz Anadolu Lisesi, “Basketbol İl Birinciliği” karşılaşmalarındaki performansı ile taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandı.

Beden Eğitimi Öğretmeni Şaban Bayraktar önderliğinde Karacabey’i en iyi şekilde temsil eden Anadolu Lisesi basketbol takımı, kupa ve madalyalarını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Şefi Gültekin Kavak’ın elinden aldı.

“Basketbol İl Birinciliği” karşılaşmaları sonrası birinci Ali Karasu Lisesi, ikinci Spor Lisesi ve üçüncü de Özel Emine Örnek Koleji oldu. Organizasyonda dördüncü olan temsilcimiz Anadolu Lisesi’nin de Türkiye şampiyonasında Bursa’yı temsil edebileceği belirtildi.

Geçen yıl dünya üçüncüsü olan Bursa Ali Karasu Lisesi’nin başarısına dikkat çekilirken, bu şekilde Karacabey Anadolu Lisesi’nin de dördüncü olmasına karşın kontenjandan Türkiye şampiyonasına katılabileceği ileri sürüldü. Bu konunun ilerleyen günlerde netlik kazanacağı bildirildi.

Okul-Kulüp işbirliği gerekli!

Anadolu Lisesi’nin Bursa’daki başarısı, Karacabey’de kulüpleşmenin ne gerekli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

            “Basketbol İl Birinciliği” karşılaşmalarında ilk üç sırada yer alan okulların kulüp bazında da sürekli desteklendiği belirtildi.

            Karacabey’de başta Belediye olmak üzere güçlü tüm sivil toplum örgütleri ile özel kuruluşların salon sporlarını desteklemeleri gerektiği üzerinde duruldu.

            Başarının destekle birlikte geldiğine dikkat çekilirken, kulüpleşmenin çok önemli olduğu vurgulandı.

            İlçede en az 3 bin 500 öğrencinin spor yapabilmesi için atılımın gerekli olduğu bildirilirken, bu konuda en güzel örnek ise Karacabey Gençlerbirliği Kulübü gösterildi.

            Branşında uzman ve tecrübeli isimlerin görev aldığı Gençlerbirliği’nin kulüpleşmeye verdiği öneme dikkat çekilirken, bu konuya yetkili ve ilgili tüm kesimlerin de eğilmesi özellikle istendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.