Alinur Aktaş Bursa’yı ‘şok’ etti!

Yılbaşı günü Olay gazetesini ziyaret eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Yunuseli’nde şok edeceğim” diye demeç vermişti.

Gerçekten şoke oldu Bursa…

750 dönüm, arazinin yarısından çoğunu Ankara’ya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devrederek, “Şok(e) olduk!”
 *** 
Ne demişti Belediye Başkanı Aktaş:

“Ben yeni hatalar yapmayacağım. Sıra bir gün Doğanbey’e de gelecek. Çok uzun bir zaman değil bu. Yunuseli Havalimanı ile ilgili de herkesi şaşırtacağım. Yunuseli’yi Bursa’ya emanet edeceğim.”

Evet gerçekten bizi şaşırttı.

Bursa’nın malını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devrederek, yani Bursa’ya emanet etmeyerek, bizi çok şaşırttı.

Bu sözler üzerine Olay’dan iktidar yanlısı yazar İhsan Aydın da umutlanmış, “Malum, buranın rezerv alan olarak toplu konuta açılması gündeme gelmiş, hatta Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bölgede incelemeler yapmıştı. Galiba bundan vazgeçiliyor” diye yazmıştı.

Daha da ileri giderek, temennisini de belirtmişti:

Başkan’ın galiba bu açıklamalarıyla odaların ve Bursalıların çağrısına kulak vereceğini düşünüyoruz. Eğer böyle bir düşünce var ise doğru da olacaktır. Aktaş, kente dev bir yeni park kazandırarak adını tarihe yazdıracaktır.”

Hepsi fos çıktı.

Çünkü Alinur Aktaş farklı düşünse de, gereğini yapamaz.

Çünkü o artık bir tutsak, Ankara’dakilerin, İstanbul rantını yiyenlerin tutsağı…

Önce Yunuseli Havaalanı arazisine 8-10 bin iş yeri-konut yapılacak, sonra Hakan Köksal’ın ısrarla üzerinde durduğu gibi tarım yapılan verimli topraklara sahip çevre köyler imara açılacak.
 *** 
Başka ne olacak?

Bursa trafiğinin en sıkışık noktası Acemler ve civarı…

Yunuseli ile çok yakın olan bu bölgede zaten berbat olan trafik çilesi, oraya 8-10 bin konut yapılırsa, içinden çıkılmaz hale gelecek.
 *** 
Alinur Aktaş, “Bursalıları şaşırtacağım” demişti ya, inşallah seçmen de en kısa sürede Alinur Aktaş’ı şaşırtır, sandıkta dersini verir diyeceğim ama öyle olmayacak.

AK Parti reisleri Alinur Aktaş’ı bir süre daha o koltukta tuttuktan sonra “Yanlış yaptı, istediğimiz gibi olmadı” diyerek ya görevden alacak ya da seçimde aday yapmayacak.
Bursalıların karşısına daha az günahkar bir adayla çıkarak sonuç almaya çalışacak.

 Son sözü deneyimli bir gazeteci-televizyoncu arkadaşıma bırakıyorum:

Sevgili dostum ülkede öyle bir kesim var ki, paranın düşüncesi bile bunların aklını başından almaya yetiyor. Şehirmiş, çocukların geleceğiymiş hiç umurlarında değil. Tuz yaladıktan sonra nehre, suya koşan koyunları ölseler bile durdurmak nasıl mümkün değilse para kokusunu almış olan ve bu nedenle aklı başından gitmiş kişileri de insani değerleri öne çıkararak durdurmak mümkün değildir. Hele bir de işin içinde emir komuta zinciri ve koltuğu koruma derdi ve daha da önemlisi ‘Dönemimiz bitmeden önce’ küpü olabildiğince dolduralım duygu ve düşüncesi insanı esir almışsa bu dediğin çok zor. Bir de onlar yapıyor bizimkiler de bunda ne var mantığı topluma yerleşmişse durum vahim. Maalesef çatışma ve kamplarla içine sokulan ve uyutulan insanlar aslında çalınanın kendi parası ve geleceği olduğunu bile unutuyor…”
 *** 
Bu yazının dipnotu: Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, özel bir mizansen düzenleyerek, sanki tesadüfen bir araya gelmiş gibi arkadaşlarımız Namık Göz ve Mustafa Özdal’a açıklamalarda bulundu. Arkadaşlarımız keşke Başkan Aktaş’a “Bursa’nın malının yarısından fazlasını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devrettiniz. Neyin karşılığında bunu verdiniz?Şehrin en bakir 750 dönüm arazisini verirken yerin sahibi Bursa halkına sordunuz mu?” diye de sorsalardı, güzel olmaz mıydı?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.