“Ali Cengiz Oyunu” yapılmasın!

“Ali Cengiz Oyunu” yapılmasın!
Mustafakemalpaşa Çördük-İnatlar’a kurulmak istenen “Endüstriyel ve Tıbbi Atık ve Atıktan Enerji Dönüşüm Tesisi”ne karşı oluşturulan direnişin gerçek kahramanlarına AKP’nin “Ali Cengiz Oyunu”yla haksızlık yaptığı belirtildi.
AKP İlçe Yöneticilerinin “Katı Atıkçıları” kendilerinin engellediğini ileri süren bir basın açıklaması yapması büyük tepki çekti.
İnatlar’a kurulmak istenen tesise karşı alınan arazilerin imar değişikliği için müracaat edenler sanki AKP’li değilmiş gibi, “Çördük Zaferi”ni kendilerine yontarak siyasi rant sağlanmaya çalışmasını etik bulmadıklarını ileri süren bir çok sivil toplum kuruluşu “Ayak oyunları” yapılmaması gerektiğine ve bunların “Marzinç” karşısında oluşturulan “Mustafakemalpaşa’yı Kurtarma Cephesi”ne zarar verebileceğine dikkat çekti.
Dün bir araya gelerek basın açıklaması yapan Sivil Toplum Kuruluşları; “Çördük, direnişinin başarısını hiç kimse kendine mal etmeye çalışmasın! İnatlar’da kurulması düşünülen tesisler için kimler yer topladı? Basında yer alan haberlere göre, bu tesisler Mustafakemalpaşa’ya Bursa Milletvekili Ali Koyuncu ile İlçe Başkanı Şaban Korkmaz’ın desteğiyle getirilmedi mi? ‘Ali Koyuncu destekli, Şaban Korkmaz istekli’ haberler AKP’lilerce yalanlanamadı.
Mustafakemalpaşa kamuoyu gerçeği biliyor. Bu tesisin kurulmasını başımıza saran AKP’lilerin kendisidir. Yaklaşık bir yıl öncesine kadar yapılan gizli toplantılardan da haberimiz var! “400 işçi çalıştırılacak” diye kamuoyu oluşturmaya çalışanları da biliyoruz. 400 işçi çalıştırılacak diye iddia edilen tesisler neden kamuoyundan saklandı? Oysa, küçük bir haber için basında boy göstermeye can atanları bilmeyen mi var?” dedi.
Mustafakemalpaşa’nın tarihinde görmediği felaketin eşiğine sürülmek istendiğine işaret eden Sivil Toplum Kuruluşları, “Kurulmak istenen fabrikanın tehlikesini AKP’lilerin bazıları sonradan fark edip, tepki göstermiş olabilirler. Ama doğruları söylemek de bir erdemliliktir. Bizi bu beladan kurtulmamızda yardımcı oldukları için başta gönüllü çevreciler olmak üzere Çördük Köyü ve çevre köyleri halkına teşekkür ediyoruz. Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulmak istenen fabrikaya karşı da tüm sivil toplum örgütlerini ve AKP’lileri daha duyarlı olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.
MARZİNÇ’e dikkat!
Mustafakemalpaşa OSB’ye “MARZİNÇ” firmasının kurmak istediği İnatlar’daki tesisin 3 kat daha zararlı olduğu söylentileri ortalıkta dolaşıyor. Şu sıralarda Marzinç Firması Mustafakemalpaşa’nın gündemini bir hayli meşgul etmektedir.
Ticaret Odası ve OSB’nin, önceki Yönetimi tarafından, Marzinç firması hakkında doğru dürüst bilgi almadan yanlış karar verdiğine dikkat çeken Sivil Toplum Kuruluşları, “OSB’de kurulmak istenen fabrikaya Milletvekilimiz Ali Koyuncu’nun baştan beri karşı olduğunu biliyoruz. Lakin Ticaret Odası ve OSB Yönetimindeki AKP’liler gündemi değiştirmeyi başardılar ve birbirlerini suçlamaya başladılar. Ticaret Odası ve OSB Yönetimindeki AKP’liler, Ali Koyuncu’nun, firmadan ‘Akçalı işler’ talebinde bulunduğunu ilere sürerek tesise bu nedenle karşı çıktıklarını ifade ettiler.
Daha sonra ne olduysa, Ticaret Odası ve bazı OSB Yöneticileri Koyuncu’nun safında yer almaya başladı. Bu durum ise Mustafakemalpaşa halkının kafalarının iyice karışmasına neden oldu.
Ticaret Odası, OSB Yönetimi ve Güllüce Köyü Muhtarlığı fabrikanın başvuru sırasında fazla araştırma yapmadan arazileri sattıkları ve yasal işlemlerin şu anda Marzinç firmasından yana olduğu belirtiliyor.
İlginç gelişmeler karşısında AKP’nin ağır toplarından Yalıntaş Belediye Başkanı’nın sessiz kaldığı ve bu durumdan Devlet Bakanı Faruk Çelik’in bilgilendirip bilgilendirmedi merak konusu oldu. Kendi işleri için “Aga, bizim işlerimizi hallet” diyecek kadar bakana yakın olan bir siyasetçinin sessiz kalmasını ise Yalıntaş’a ağaçlandırma yapılan alana yeni kurulacak bir köyle ilgisi olabileceği şeklinde yorumlar yapılmasına neden oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.