Akşener, Tayfur için güçlü destek istedi!

31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kala dün Karacabey’de vatandaşlarla buluşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, özellikle ekonomiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Akşener, “Biz ekonomiyi konuşmaya devam edeceğiz. Buğdaydan soğana, hayvandan samana kadar çiftçinin içine düşürüldüğü durumu anlatmaya ve ona itiraz etmeye devam edeceğiz.” dedi.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim çalışmaları kapsamında dün Karacabey’e çıkarma yaptı. Akşener’i Millet İttifakı Belediye Başkan Adayı Ayhan Tayfur ile birlikte İyi Parti ve CHP yöneticileri karşıladı. İlk olarak Karacabey Ziraat Odası’nın konuğu olan Akşener, daha sonra Soğan Pazarı’nı ziyareti etti. Akşener, ardından Cumhuriyet Meydanı’nda ilçe halkıyla buluştu.
Akşener, Karacabey’de Millet İttifakı Belediye Başkan Adayı Ayhan Tayfur ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey için seçmenden destek istedi. Karacabey mitingi konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenen Akşener’in konuşması sık sık alkışlarla kesildi.
Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran CHP ve İYİ Partililerle bir araya gelen Akşener’e halk yoğun ilgi gösterdi. Karacabey’e gelen Akşener’e; İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, İYİ Parti İl Başkanı Yahya Bahadır, CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş ve ‘Millet İttifakı’nın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mustafa Bozbey eşlik etti.
Karacabey’deki mitingde halka seslenen Akşener, “Mesele şu; ekonomi berbat, tarım berbat, sanayi berbat. İşsiz gençler ortada. Her ailede 2 işsiz genç var. İl il, ilçe ilçe geziyorum. Biz ekonomiyi konuşmaya devam edeceğiz. Biz çiftçinin 6- 6,5 lira mazot kullanmasını ve buradan ÖTV’nin kaldırılması gerektiğini söyleyeceğiz. İşsiz gençlerimizin iş bulması için istihdam yaratılması mecburiyetinde olunduğunu söylemeye devam edeceğiz. Emeklilere yüzde 10 zam, insafın kurusun, kendine yüzde 26 yaptın. Buğdaydan soğana, hayvandan samana kadar çiftçinin içine düşürüldüğü bu durumu anlatmaya ve ona itiraz etmeye devam edeceğiz. Canı ne isterse onu söylesin.” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik de eleştirilerde bulunan Akşener, “Şimdi bir başka şey var. Anlaşılıyor ki 15 gün boyunca bu arkadaş PKK ile oturacak, PKK ile kalkacak. Hepimizi PKK’lı ilan etti. Hadi oradan. Senin karşında Meral Akşener var. PKK ile mücadelede, tarihin en uzun kara harekatının altında benim imzam var, benim. Sen 2002’de iktidar olduğunda sıfır terör vardı. O günkü adıyla DEHAP’ın oyu 2 milyon, aldığı oran yüzde 6. Bugün geldiğimizde, bugünkü adı HDP olan o partinin oyu 6 milyon, oranı yüzde 12’dir. Sayın Erdoğan, 2 milyon oy olan bir siyasi yapının o günkü hali bugün 6 milyona çıkıyorsa bunun sorumlusu biz değiliz, sensin. Açılım süreci yaptın, çözüm süreci yaptın. Sen daha bunun hesabını vereceksin. Sen milletine ‘terörist’ diyemezsin.” dedi.
Akşener ayrıca, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Cumhur İttifakı üyelerinin seçim çalışmalarındaki üsluba dikkat çekerek, “Sizlerden ricam siz bakmayın bunların ne söylediğiniz.
Biz 31 Mart’ta belediye başkanı, meclis üyelerini ve muhtarları seçeceğiz. O nedenle sakın bu Cumhur İttifakı üyelerinin sert ifadelerine kanıp da birbirinizi üzmeyin, kırmayın.
Daha dün birbirlerine lanet edenler, bugün ittifak yapıyorlar. Onlar buna alışkın. Ama siz komşunuzu, arkadaşınızı, dostunuzu bu seçim uğruna üzmeyin, gönül kırmayın.” şeklinde konuştu.
Karacabey’in ardından Orhangazi’ye geçen Akşener, daha sonra İznik ve Yenişehir mitinglerinin ardından programını İnegöl’de sonlandırdı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.