‘AKP’Lİ meclis üyelerimiz Kestel’e önerge verecek mi?’

MHP Bursa Büyükşehir ve Karacabey Belediye Meclis Üyesi Makine Mühendisi Hüsnü Doğruoğlu, yaptığı yazılı basın açıklamasında; Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın Bayramdere Mahallesi Yeniköy Sahili’nde, 3621 Sayılı Kıyı Kenar Kanunu’na uygun olmayan işlemler yaparak suç işlediğini belirterek, MHP Bursa Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri olarak 23.06.2016 tarihinde yapılan Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’ne önerge vererek, Yeniköy sahilinde deniz kumu üzerine dökülen taşlı topraklar ile otopark yapılmaya çalışıldığını, sahildeki deniz kumunun yok edilerek, sahil genişliğinin azaltılarak, Kıyı Kenar Çizgisi’nin ihlal edilip, edilmediğinin komisyonlarda araştırılıp incelenmesini istediklerini kaydetti.
Bu konuda geçen hafta yaptığı basın açıklamasını da hatırlatan Doğruoğlu, Karacabey halkının böyle bir Belediye yönetimini hak etmediğini ve 23.06.2016 tarihinde Bursa’da yapılan Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda söz alan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın içi boş ve konu dışı açıklamalarını tüm meclis üyelerinin şaşkınlıkla dinlediğini söyledi.
Karacabey Belediye Başkanı ile Başkan Yardımcısı’nın 3621 Sayılı Kıyı Kenar Kanunu’nu tanımadığını, Yeniköy’deki bu çalışmaya Bayındırlık ve İmar Komisyonu Üyesi Karacabeyli AK Parti Büyükşehir Meclis üyelerinin (Gülten Kapıcıoğlu-Mimar, İsmail Ülker- Harita Teknikeri, Murat Avinç- Esnaf) sessiz kalmalarına da bir anlam veremediklerini belirten Hüsnü Doğruoğlu, özellikle imar konularında teknik bilgisi olan Gülten Kapıcıoğlu ve İsmail Ülker’in neden doğruları söylemediklerini ve Karacabey’i böyle temsil etmek için mi Belediye Meclis üyesi olduklarını sorguladı.
Öte yandan Karacabey’i Kestelli bir Belediye Meclis üyesinin mi temsil edeceğini soran Doğruoğlu, “Belediye Başkanı Ali Özkan ile Bursa Büyükşehir Belediye Meclis üyelerine soruyorum. Sizler ne iş yaparsınız?
Karacabey’le ilgisi olmayan Kestel’li AKP Belediye Meclis Üyesi Haydar Ali Aslan, Karacabey Yeniköy sahil düzenlemesi için önerge verdi. (Ek-2) Acaba, Kestelli Meclis Üyesi Haydar Ali Aslan, Yenköy’ümüzü bizlerden, özellikle AKP’li Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinden daha mı iyi tanıyor ve biliyor? Takdir Karacabey ve Yeniköy halkının.
Teşekkürler Kestelli Büyükşehir Meclis Üyesi Haydar Ali Aslan! Çünkü 2,5 yıldır konuşulup bir çivi bile çakılmayan Yeniköy Sahil Projesi’ni Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi gündeme getirdiği için.
Yeniköy’de, plansız ve izinsiz yapılan otopark çalışmasına kılıf uydurmak ve sahil kenarındaki katliamını örtbas etmek için Karacabey Belediye Başkanı ve AKP’li Meclis üyelerinin önerge vermiş olduğunu düşündüm. Fakat, Kestel Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Haydar Ali Aslan’ın Karacabey Yeniköy sahil düzenlemesi için önerge vermiş olduğunu görünce önce çok şaşırdım, sonra da yanlış önergeye baktığımı düşündüm. Yaşadığım şaşkınlık ve üzüntüyü Karacabey halkı ile paylaşmak, Karacabey Belediye Başkan ve AKP’li Büyükşehir Belediye Meclis üyelerini halkımıza şikayet etmek ve doğru bilgilendirmek için araştırarak yazıyorum. Doğruları söylemek için de yazmaya devam edeceğim.
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’a ve AKP’li Büyükşehir Meclis üyelerimize soruyorum? Kestelli Belediye Meclis üyesinin yaptığı bu incelik ve çevreci önergesi karşısında, ‘SİZ KESTEL İÇİN NASIL BİR ÖNERGE VERECEKSİNİZ?’” dedi.
Doğruoğlu, 01.06.2016 tarihindeki Haziran ayı Karacabey Belediye Meclisi Toplantısı’nda verdikleri önergeye yeterli teknik ve hukuki bilgi alamadıklarını, sonrasında da Karacabey Kaymakamlığı Mal Müdürlüğü’ne, Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne yaptıkları başvuruları takip edeceklerini ve bu konuda alacakları bilgileri Karacabey ile Yeniköy halkıyla paylaşmaya devam edeceklerini söyledi.
23.06.2016 tarihinde Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 3. Dönem 6. Olağan Toplantısı’nın 1. Birleşimi’nde, MHP Grubu adına verdikleri önerge ile ilgili de bilgi veren Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Doğruoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Makine Mühendisi Recep Altepe’yi 100 kişilik Büyükşehir Meclis üyelerini ve Bursa basınını Yeniköy sahilinde yapılan izinsiz çalışmanın yerinde görülmesi için davet ettiğini bildirdi. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2. Birleşimi’nde de davetini tekrar hatırlatacağını, ısrar edeceğini ve Büyükşehir Belediye Başkanı ile Büyükşehir Meclisi’nin Yeniköy’e geliş tarihinin belirlenmesi için elinden geleni yapmaya çalışacağını ifade etti.
Doğruoğlu son olarak, Yeniköy’deki söz konusu çalışmanın Karacabey Belediyesi tarafından Kıyı Kenar Kanunu’na, kıyı kenar çizgisine ve yasalara uygun olmadığını, izinsiz, plansız ve projesiz olarak sahil kumunun yok edildiğini belirterek, “Bu çalışmayı yapanlar hakkında hukuki işlem başlatacağız.” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.