AKP, yoksulluğun ve yolsuzluğun partisidir!

*Eğitim Sen Karacabey Temsilciliği’nin önceki akşam Borsa Lokantası’nda düzenlediği “Yardımlaşma ve Dayanışma Yemeği” büyük ilgi görürken, AK Parti hükümeti eleştiri yağmuruna tutuldu.
*Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, hükümetin öğretmenleri yok saydığını belirterek, “AKP, ak değildir. Yoksulluğun, yolsuzluğun ve gericiliğin kara partisidir” diyerek tepki gösterdi.
Eğitim-Sen Karacabey Temsilciliği’nin önceki akşam düzenlediği “Yardımlaşma ve Dayanışma Yemeği”nde Genel Başkan Zübeyde Kılıç AK Parti hükümetini yerden yere vurdu.
Borsa Lokantası’nda düzenlenen yemeğe ilgi büyüktü. Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, Eğitim-Sen Bursa Şube Başkanı Cemal Akkurt, Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Gülenç, Eğitim-Sen Sekreteri Hasan Özaydın’ın yanı sıra, CHP eski Bursa Milletvekili Mehmet Küçükaşık, CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş, CHP eski İlçe Başkanları Kemalettin Yıldız ve Fatma Mendeş ve çok sayıda sendika üyesi öğretmen yemekte hazır bulundu.
Açılış konuşmasını yapan Eğitim-Sen Karacabey Temsilcisi Salih Tunç, tüm konuklara teşekkür etti. Türkiye’nin kaosa sürüklenmek istendiğini vurgulayan Tunç, birlik ve beraberliğin önemine değindi. Ülkenin yıllardır çatışma içinde olduğuna dikkat çeken Tunç, her gün gelen şehit haberleriyle büyük üzüntü içinde olduklarını kaydetti. Toplumun yıllardır barışa büyük bir özlem duyduğunu dile getiren Tunç, “İntikam çığlıkları, savaşı ve terörü daha da derinleştirmektedir. Linç kampanyalarına izin vermek en büyük yanılgıdır. Toplumda artan öfke ve linç psikolojinin halklar arasında düşmanlığa izin verecek düzeye getirilmemesi öncelikler arasındadır. Eğitim Sen İlçe Temsilciliği olarak son günlerde yaşanan acı gelişmelerden duyduğumuz üzüntü ve endişeyi dile getiriyoruz. Şehit askerlerimizin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Bu konuda yetkili ve ilgili tüm kesimleri sağduyulu davranmaya davet ediyoruz. Toplumda düşmanlık duygularının değil, barış ve kardeşlik duygularının artmasını istiyoruz” dedi.
Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç ise, yaptığı konuşmasında AK Parti’yi yerden yere vurdu. “Yoksulluğun ve yolsuzluğun partisi” dediği AK Parti’yi eleştiri yağmuruna tutan Kılıç, ülkenin her alanda gerilemeye doğru gittiğini savundu. Eğitim Sen’in 100 yıldır örgütlü mücadelenin simgesi olduğuna dikkat çeken Kılıç, “Her zaman insanca yaşamak ve yaşatmak hedefinde olduk. Hep yoksulun ve haklının yanında olduk. Ülkenin her il ve ilçesindeki öğretmenlerle kalbimiz aynı anda atıyor. İktidar partisi AKP, öğretmenleri yok sayıyor. Bir sürü öğretmenimiz yoksulluk ve açlık sınırında yaşıyor. İşsizlik aldı başını gidiyor. Öğretmen önemlidir. Mücadelemizle bunu anlatacağız. Ekonomik kriz konusunda bizleri kandırıyorlar. Ülke maddi ve manevi açıdan kaosa doğru sürüklenmektedir. Krizi uzun yıllardır zaten yaşıyorduk. Şimdi yaptıkları zamlar ile krizin yükünü yine yoksuldan, emekçiden ve dar gelirliden çıkartacaklar. Toplu işten çıkarmalar olacak, göreceksiniz. AKP, ülkeyi perişan etmiştir ve etmeye de devam ediyor. AKP, ak değildir. Yoksulluğun ve yolsuzluğun kara partisidir. Aynı zamanda gericiliğin partisidir. 29 Kasım 2008 tarihinde düzenleyeceğimiz büyük miting ile yoksulluğa ve yolsuzluğa karşı olduğumuzu bir kez duyuracağız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Eğitim Sen’e hizmet vermiş emekli öğretmenlere ödül töreni yapıldı. Necdet Çeki’ye abisi Fahri Çeki, Turan Karaca’ya Ali Ayaz, ve Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç ise, Saniye Müşerref Bayramoğlu adına ödül Sadiye Üngör’e vererek onurlandırdı.
Yenilen yemekler ve söylenen türküler eşliğinde unutulmaz bir gece yaşayan konuklar, gönüllerince eğlendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.