‘AKOS’ kırsala da yayılıyor

3T vizyonu doğrultusunda, ilçede teknoloji anlamındaki dönüşüm çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiği Karacabey’de, vatandaşlara daha hızlı hizmet adına altyapı çalışmaları tamamlanan Akıllı Kent Otomasyon Sistemi (AKOS) için çalışmalar sürüyor.
Akıllı Kent Otomasyon Sistemi için yaklaşık 1 yıldır sürdürülen çalışmalar sonucu, şehir merkezindeki tüm cadde, sokak ve binalar görevli personel tarafından sahada tespit edilirken, oluşturulan verilerin sayısal ortama aktarılması sağlandı. Bu sayede oluşturulan veri bankası ile güncellenmeye müsait bir bilgi birikimi sağlanırken, vatandaşlara da daha hızlı hizmet aktarımı yapılmış olacak.
Proje Karacabey’in her noktasına yayılıyor
Şehir merkezindeki çalışmaların ardından, bu kez köy statüsünden mahalleye geçen yerleşim yerlerinde de aynı çalışma yapıldı. Bu sayede ilgili projeye Karacabey, bütünüyle dâhil olmuş olacak.
Bu çerçevede, ‘Akıllı Kent Otomasyon sistemi’ için yapılan yeni güncellemelere dair özellikle kırsal mahalle muhtarlarına bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Belediye toplantı salonun gerçekleşen toplantıda; Belediye Başkanı Ali Özkan, Emlak İstimlak Müdürü Kader Bektaş, Muhtarlık İşleri Müdürü Sinan Beyhan ve kırsal mahalle muhtarları bir araya geldi.
Muhtarlardan projeye destek
Toplantıda, özellikle kırsal mahallelerde tek tip sokak uygulaması son bularak, şehir merkezi ile entegre bir şekilde bütünleşeceği bilgisi paylaşılırken, kırsal mahallelerde de her cadde ve sokağa numara-isim verilerek, aynı zamanda kapı numaralarının da güncellenip, kullanıma hazır hale getirileceği bildirildi.
Yapılan toplantıda AKOS ile alakalı muhtarlara ön bilgi verilerek, projenin amacı aktarıldı. Muhtarlar da oluşturulacak bu veri tabanın önemli olduğunu ve projenin başarılı olması için ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını ifade etti.
Kolay, anlaşılabilir ve pratik güncellemeler yapılıyor
Belediye Başkanı Ali Özkan yaptığı konuşmada, “Bizler teknolojik yatırımları önemseyen bir anlayışla görevimizi yürütüyoruz. Bu kapsamda, Karacabey’de devrim niteliğinde bir çalışma ile tüm cadde ve sokaklarımıza tek tek girerek, kapı numaralarına kadar sayısal ortama aktarılmasını sağladık. Bu işlem şehir merkezinde tamamlandı. Şu anda köylerimizde aynı çalışmaya başlıyoruz. Karacabey sınırları içerisinde, Bütünşehir düzenlemesi ile mahalle statüsüne geçen köyler de dâhil her sokak birbirinin devamı niteliğinde ve düzenli olacak. Köylerdeki karmaşık numaralandırma sistemi ve bunun gibi karışık diğer düzenler komple değiştirilerek; yerine kolay, anlaşılabilir ve pratik güncellemeler yapılacak. Şimdiden ilçemize hayırlı olsun” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.