Akıllı sayaç kullanımı artıyor

Akıllı sayaç kullanımı artıyor
Karacabey Belediyesi’nin artan su abonelerinin işlerini kolaylaştırmak amacıyla başlattığı akıllı sayaç uygulamasında, bu yılın ilk 10 ayında 2 bin abone kaydına ulaşıldı.
Belediye Başkanı Ergün Koç, halk arasında “akıllı sayaç” olarak bilinen Elektronik Kartlı Sayaç kullanımıyla birlikte, abonelerin istedikleri sürede, istedikleri kadar su talep edebileceklerini belirtti. Koç, kaçak su kullanımına karşı verilen mücadelede, akıllı sayacın önemli rolü bulunduğunu açıkladı. Koç, “Türkiye’nin her yerinde su sayacı okunması sırasında, okuma döneminin uzunluğundan, faturaların yüklü gelmesinden veya okuma hatalarından şikâyetler gelir. Elektronik Kartlı Sayaç ile bu şikâyetler ortadan kalkmaktadır. Vatandaşımızın sayaç kartına ister aylık, isterse daha kısa dönemlerde yükleme yapılarak, fatura şişkinliğinin engellenmesi sağlanır, ayrıca okuma hatasından aboneler kurtulmuş olur. Kontör yükler gibi akıllı su sayacını istediği çerçevede kullanabilir” diye konuştu.
Kiraya verilen konut ve işyerlerinin hızla Elektronik Kartlı Sayaç kullanımına geçtiğini vurgulayan Belediye Başkanı Ergün Koç, encümen kararıyla, yeni su abonelerinin yanı sıra, işyerleri ve fabrikaların da akıllı sayaç uygulaması kapsamına dahil edildiğini bildirdi. Bankalar aracılığıyla, su tahsilâtında otomatik ödeme dönemine geçildiğini hatırlatan Koç, “Her iki sistemin hayata geçirilmesiyle, su abonelerimize su kullanımı ve ödeme kolaylığı sağlanırken, Belediye açısından da tahsilâtın hızlandırıldığı ve güvence altına alındığı bir ortam yaratıldı” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.