Akdoğan’dan “Kotiyak” açıklaması

CHP eski Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan, Karacabey'e bağlı İkizce, Taşpınar ve Orhaniye köyleri arasına yapılması planlanan sanayi sitesiyle ilgili hukuki süreci değerlendirdi.
Akdoğan, yaptığı açıklamada, “Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın 30.07.2010 tarihinde Karacabey ilçesinin İkizce, Taşpınar ve Orhaniye köyleri arasına KOBİ sanayi sitesi yapılması için TOKİ-Bursa Valiliği-KOTİYAK arasında imzalanan protokol doğrultusunda hazırlanan 1/100.000 ölçekli plan değişikliği İl Genel Meclisinin 2011/348 sayılı kararı ile 08.07.2011 tarihinde onaylanmıştı. Geçmişte görevde olduğumuz CHP İl Başkanlığı dönemi içinde, bizim ve mevcut dönem CHP İl Genel Meclisi üyelerimizin de itirazlarıyla, İkizce köylülerinin 478 itiraz dilekçesine rağmen konuya ilişkin İl Genel Meclisi kararı değiştirilmemiş, bunun üzerine KOTİYAK  planı  Bursa Barosu Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği tarafından dava konusu edilmişti. CHP il yönetimi  dava sürecini yakından takip etmişti” dedi.
Akdoğan şunları söyledi; “Bugün gelinen noktada, Bursa 1. İdari Mahkemesi, OSB yerinin Uluabat gölüne çok yakın olduğuna, şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararına uygun olmadığı görüş ve kararı ile ekolojik dengeyi bozucu plan kararlarının getirilmemesi gerektiğine ve dava konusu işlemin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğurabileceğinden 2577 sayılı kanunun 27. maddesi uyarınca yürütmenin durdurulmasına 05.11.2012 tarihinde karar verdi.
Ardından İl Genel Meclisi bu karar doğrultusunda 30.11.2012 tarihli 20. oturumunda 1/5000'lik imar planını karar kesinleştikten sonra değerlendirmek üzere komisyona iade etti. Bunun üzerine o dönem görev yapan partili arkadaşlarımızla birlikte İkizce köylülerini bilgilendirmek adına bir ziyaret gerçekleştirip, yüzün üzerinde köy halkı ile yapılan toplantıda gelinen süreç ve bundan sonrası yol haritası paylaşıldı. Ardından da CHP Karacabey ilçe örgütü ziyareti gerçekleştirilerek bilgilendirmede bulunuldu.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.