AK Parti’deki “Koç Kaosu” büyüyor!

AK Parti’deki “Koç Kaosu” büyüyor!
Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç’un AK Parti’den aday olacağının duyurulması, parti tabanında sıkıntılı bir süreç başlattı.
AK Partili tabanın Ergün Koç’u istemediğini belirtildi. Parti tabanı Koç’un AK Parti’den aday olmasından son derece rahatsız.
Belediye Başkanlığı adayının tabanın isteğine göre belirlenmesi gerektiği görüşü ağırlık kazanırken, partinin altı ve üst yönetim arasında derin çatlaklar oluşmaya başladı. Halen ilçedeki AK Partili seçmeni tatmin edici bir açıklama yapılmaması, İl yönetiminden de bir ses çıkmaması kaos ortamını giderek büyümesine neden olacağı dile getirildi. AK Partiyi saran “Koç Kaosu”, büyük bir depreme neden olurken, ağır topların olası bir kopmanın önüne geçmek için harıl harıl çalıştığı da gelen bilgiler arasında.
Önümüzdeki günlerde kamuoyuna net bir açıklama yapılması beklenirken, AK Parti Yönetimi, Belediye Meclis Üyeleri ve İl Genel Meclisi üyelerinden bazılarının istifa edeceği söylentileri de “Koç Kaosu”nun giderek büyümesine neden olduğu ileri sürüldü.
AK Partiyi iyice saran “Koç Kaosu” hakkında en net açıklama ise AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Mustafa Çelik’ten geldi. AK Partiye oy verenler ile üst yönetim arasında bir uçurum oluşmaması için tabanın sesine kulak vermek gerektiğini belirten Çelik, “Üst yönetimin ‘Sizin adayınız bu’ diye dayatır, tabanın istekleri hiçe sayılırsa şahsımın partiye yararlı olabileceğini sanmıyorum” dedi.
AK Parti İlçe Yönetimi, tabandan bir kopma ve çift başlı bir oluşumun önüne geçmek için İl Yönetimine aday adaylarını önermeye hazırlanıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.