AK Parti’de Özkan’la yola devam!

CHP Adayı Murat Tanrıverdi’nin Karacabey Belediye Başkan Adaylığının 3 ay önce belli olmasından sonra AKP adayı da kesinleşti. Karacabey AK Parti, 31 Mart yerel seçimlerinde yola mevcut Belediye Başkanı Ali Özkan’la devam etme kararı aldı. Cumhur İttifakı doğrultusunda Karacabey MHP İlçe Teşkilatı’da aday göstermeyerek, AK Parti adayı Ali Özkan’ı destekleyecek.
AK Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından geçtiğimiz Pazar günü düzenlenen 31 Mart Yerel Seçimler Bursa Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un katılımıyla gerçekleşti. Aday Tanıtım Toplantısı’nda AK Parti Karacabey İlçe Teşkilatı da yoğun bir katılımla hazır bulundu. Toplantıda konuşan Numan Kurtulmuş ise, 31 Mart akşamı Bursa’da 17 ilçe ve Büyükşehir’i alarak zafer kutlamaları yapacaklarını iddia etti.
Programda konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Alinur Aktaş, AK Parti’nin mesleğinin yerel yönetimler olduğunu belirterek, elde ettikleri tecrübeler ışığında Bursa’yı 17 ilçesiyle birlikte bir bütün olarak mutlu yarınlara taşıyacaklarını söyledi.
Taşıdıkları sorumluluğun farkında olduklarını ve halka hizmet yolunda gerekli her türlü tedbiri aldıklarını belirten Başkan Aktaş, “Yarın inşallah bugünlerden güzel olacak. Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Kestel, Gürsu, Gemlik, Mudanya, İnegöl, İznik, Yenişehir, Mustafakemalpaşa, Orhangazi, Karacabey, Orhaneli, Keles, Büyükorhan ve Harmancık her biri birer nadide ilçemizdir. İnşallah 31 Mart’tan sonra AK belediyeciliğe gönül vermiş belediye başkanlarımızla birlikte Bursa’nın her alanda öncü ve örnek bir şehir haline gelmesi için var gücümüzle çalışacağız. Bugün ilçe belediye başkan adayı olarak açıklanan her bir kardeşimiz, AK Parti’nin kutlu yürüyüşünü layıkıyla sürdürebilecek donanıma sahiptir. Bursa’nın geleceğinin inşasında her bir başkanımızla hem birebir hem birlikte istişareler yaparak, görüş alışverişinde bulunarak hizmet edeceğiz” dedi.
Aktaş, “Ak Parti’mizin bu günlere gelmesine Kadın Kolları’mızdan mahalle temsilcilerimize ve bakanlarımıza kadar tüm kardeşlerimizin çok ama çok katkıları var. Şükürler olsun ki bu kadro milletimizin huzuru ve refahı için çalışan bir kadrodur. Hep birlikte diyoruz ki; Türkiye’ye huzur getiren bu kadro bugün başka ülkelere de huzur götüren bir kadro haline gelmiştir. Türkiye’nin her yerinde bu değişim programını sürdürmeye devam ediyoruz. Katılımcı şeffaf ve denetlenebilir yöneticiliği de geliştirdi. Deyim yerindeyse AK Parti’nin mesleği aslında yerel yönetimdir. Bugün herkesin kabul ettiği şeylerden birisi de yerel yönetim gerçeğidir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapması yerel yönetimlerde başarılı olmamızı sağlamıştır.
Bursa medeniyetimizin en güzel şehirlerimizden biridir. Bursa Osmanlı’nın şehirciliği başlattığı yerdir. Kent yönetimi çok hassas bir iş. Ufak hatalar ciddi sıkıntılara sebep olabiliyor. Bilinçli yöneticiler burada önemlidir. Biz bu bilinç ile bu göreve geldik. Çalışma arkadaşlarımız ile bu hedefte çalışıyoruz. Biz Bursa’ya gönül verdik, amacımız Bursa’ya hizmet etmek. Kimsenin gönlünü kırmadan, Bursa’nın yarınlarını dizayn etmek için çalışacağız. İşimiz çok, sorumluluğumuz çok ağır. Bursa’nın yarınları bugünlerden daha güzel olacak. Her bir ilçemiz Bursa’nın gelişimine katkıda bulunan nadide yerlerdir.
Farklı bir seçime gidiyoruz. Cumhur İttifakı ile 31 Mart’tan sonra da Bursa’nın her alanında var gücümüz ile çalışacağız. Bursa’nın geleceğinin inşasında her bir başkanımız ile istişareler yaparak bu yeni süreçte tek bir kalp kırmadan devam etmek istiyoruz. Şehrin her köşesine hizmet götürmek için tüm gayretimiz ile çalışacağız. Kapsamlı bir şehir tasavvuru geliştirdik. Bursa’yı tüm değerleri ile ileriye taşıyacağız. Kirlenmeyeceğiz, kirletmeyeceğiz ve kirletenlere asla müsaade etmeyeceğiz. Bursa zenginliklerden kazandığını görecek. Huzurun rahatın ve bereketin şehri olacak. İşçisi, memuru, esnafı, kadını, erkeği ile kimseyi dışarıda bırakmadan aydınlık bir geleceğimiz var. Bu kadim şehrin gelecekte de en iyiler yerinde olması için vatandaşlarımıza söz verdik. Modern yönetim anlayışı ile çalışacağız. İnşallah sizler ile birlikte huzur ve refah için önemli çalışmalar yapacağız. Niyetimiz, geriden gelecek nesillere ilham olacak eserler bırakmaktır. Bu süreçte Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere siz değerli dava arkadaşlarımızın desteği bizlere güç vermektedir. Bir kez daha tüm belediye başkan adaylarımıza çıktıkları bu kutlu yolculukta başarılar diliyorum. Gönül gönüle değince, omuz omuza verince yol mu dayanır? Hep birlikte yürüyeceğimiz bu yolda Rabbim yar ve yardımcımız olsun” dedi.
Başkan Aktaş’tan sonra konuşan TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyon Başkanı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, “Bu zamana kadar görevlerini en iyi şekilde yapan belediye başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. AK Parti teşkilat mensupları, kapı kapı dolaşıp gönüller kazanan bir oluşumdur. Cumhur İttifakı bu ülkenin bekası için kurulmuş yerli ve milli bir ittifaktır. 31 Mart seçimleri bir yerel seçimdir.

Ancak bu seçimlerin de iki yüzü var. Bu haritalarımızın sınırlarını aşan bir seçimdir.” ifadelerini kullandı. AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ise, 31 Mart akşamı Bursa’da 17 ilçe ve Büyükşehir’i alarak zafer kutlamaları yapacaklarını söyleyerek şunları kaydetti: “Her Bursa’da konuştuğumuzda başka duygular ile konuşuyoruz. Bursa Osmangazi’nin Orhangazi’nin hakkaniyet duygularının olduğu bir şehir. Bursa, her köşesinde Emir Sultan’ın dualarının olduğu bir şehirdir. Bursalı olmak bir ayrıcalıktır. 31 Mart akşamı inşallah Bursa’da 17 ilçede ve büyükşehirde zafer türküleri ile Bursa’da kutlama yapacağız. Seçim kampanyasının en güzel bir şekilde geçmesini temenni ediyorum. Milletimiz hangi istikamette gideceğini bu seçimde temin edecektir. Yeniden Recep Tayyip Erdoğan’ın önünü açacaktır. Biz kökü mazide olan bir partiyiz. İşimiz sadece yerel seçimlerde değil. İşimiz sadece genel seçimlere gitmek de değildir. AK Parti, yüzyıllardır olan dava hareketinin bir hareketidir. Biz köklerimizden başka hiçbir kaynağı olamayan, Allah’tan başka hiçbir gücün önünde eğilmeyen bir oluşumuz. AK Parti reformcu bir partidir. AK Parti’nin en büyük reformu Cumhurbaşkanı’nı halkın seçmesini sağlamasıdır. Önceki seçimlerde Cumhurbaşkanı seçiminde türlü oyunlar oynadılar. Artık millet kazandı. Bugün kimin Cumhurbaşkanı olacağına sandıkta bu millet karar veriyor.”
Konuşmaların ardından AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Bursa belediye başkan adaylarını açıkladı. Bursa’da şu isimler belediye başkan adayları oldu: “Karacabey; Ali Özkan, Büyükorhan; Ahmet Korkmaz, Gemlik; Berkay Bulut, Gürsu; Mustafa Işık, Harmancık; Yılmaz Ataş, İnegöl; Alper Taban, İznik; Kağan Mehmet Usta, Keles; Mehmet Keskin, Mudanya; Ahmet Murat Ünal, Mustafakemalpaşa; Mehmet Kanar, Nilüfer; Necati Şahin, Orhaneli; Ali Aykurt, Orhangazi; Bekir Aydın, Kestel; Önder Tanır, Osmangazi; Mustafa Dündar, Yıldırım; Oktay Yılmaz Yenişehir; MHP Adayı (Cumhur İttifakı) Davut Aydın ve Bursa Büyükşehir Belediye Alinur Aktaş.”
Öte yandan, Bursa’daki Cumhur İttifakı kapsamında yalnızca Yenişehir’de MHP adayına destek verilecek. Büyükşehir dahil diğer tüm ilçelerde ise MHP, AK Parti’nin adaylarını destekleyecek. Ancak meclis üyesi dağılımında bazı MHP’liler AK Parti listelerinde yer alabilecek. Ayrıca, Karacabey’de uzun bir süredir başkanlığa hazırlanan ve seçim ofisi dahi açan MHP’li Hüseyin Erol’un adaylığı da Cumhur İttifakı doğrultusunda sona ermiş oldu.
Programın sonunda Kurtulmuş, belediye başkan adayları ve protokol ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Programa Kurtulmuş’un yanı sıra, eski Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa İl Başkanı Cihangir Kalkancı, belediye başkan adayları ve çok sayıda partili katıldı.
Öte yandan 3 ay önce Karacabey Belediye Başkan Adaylığı kesinleşen CHP Adayı Murat Tanrıverdi’nin bir hayli avantajlı olduğu kulislerde konuşuluyor. CHP’nin İyi Parti ile birlikte seçimlere girmesi bekleniyor. MHP’nin aday göstermemesi üzerine Tanrıverdi’nin şansının arttığı belirtiliyor.
İYİ Parti adayını yarın açıklayacak
Karacabey İYİ Parti Teşkilatı’nın da Belediye Başkan Adayını yarın açıklayacağı belirtildi. Hüsnü Doğruoğlu’nun adaylığına kesin gözüyle bakılırken, Karacabey İYİ Parti’nin adayının yarın netlik kazanacağı söyleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.