AK Parti’de kim başkan olacak?

Karacabey’de Murat Erol’un yanı sıra; Osmangazi’de Ali Yılmaz, Yıldırım’da Hüdayi Yazıcı, Nilüfer’de Celil Çolak, Mustafakemalpaşa’da Saadettin Akkoyunlu, Büyükorhan’da Ahmet Korkmaz, İznik’te Tamer Mahmut Hersek, Gemlik’te Zafer Işık, İnegöl’de Adem Demirel, Harmancık’ta Hasan Hüseyin Temel, Kestel’de Necmettin Ekinci yeni dönemde aday olmayacaklarını belirterek AK parti ilçe başkanlıklarından istifa etmeleri üzerine yerlerine atanacaklar için üç gündür yapılan temayül yoklamaları Cumartesi günü sona erdi.
Karacabey AK Parti Teşkilatı’nda geçtiğimiz Perşembe günü yapılan temayül yoklamasında ise İlçe yönetiminin yanı sıra, Belediye Başkanı, Kadın ve Gençlik Kolları, Belediye Meclis Üyeleri ile 85 mahalle temsilcisinden oluşan 174 kişiden 143’ü oy kullandı. Kapalı zarf usulü ile yapılan oylamada, partililerden 3 isim yazmaları istendi. Temayül yoklamasının ardından çıkan sonuçların İl Başkanlığı tarafından AK Parti Genel Merkezi’ne sunulacağı ve yeni dönemde kimin Karacabey İlçe Başkanı olacağının burada yapılacak değerlendirmeden sonra netlik kazanacağı ifade edildi.
AK Parti kulislerinden edinilen bilgilere göre, özellikle 6 ismin sandıkta ön plana çıktığı belirtildi. Bu isimlerin başında ise Belediye Meclis Üyeleri, Ertem İşcan ve Ahmet Şen, İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Semih Torun, Büyükşehir ve Karacabey Belediye Meclis Üyesi Murat Avinç, Ertem Sevim ile İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Olcay Ünal’ın yer aldığı öğrenildi.
AK Parti Bursa İl Başkanlığı´nın bir hayli etkili olacağı sanılan başkanlık belirlemesinde, sürpriz bir ismin çıkarılabileceği de ihtimaller arasında gösteriliyor.
Ön plana çıkan isimlerin, Ertem İşcan, Semih Torun, Murat Avinç, Ahmet Şen, Ertem Sevim ve Olcay Ünal’ın Bursa’ya mülakata çağırılması bekleniyor.
Karacabey AK Parti’nin yeni İlçe Başkanı, temayül sonuçları Genel Merkez tarafından yapılacak değerlendirme sonrasında belli olacak.
Kısacası, son sözü AK Parti Genel Merkezi söyleyecek.
Yeni ilçe başkanlarının önümüzdeki hafta içinde açıklanması bekleniyor.
AK Parti Karacabey İlçe Kongresi’nin ise, Aralık ayının birinci ya da ikinci haftasında yapılacağı kaydedildi.
Süreci değerlendiren AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, “Kongre süreçlerimiz başladı. Bu süreçle birlikte genel merkezimiz ve teşkilatlarımızla istişarelerimiz yoğunlaştı. İlçelerimizdeki temayül yoklamaları büyük bir olgunluk içinde geçti. Kongrelerimizi de şölen havası içerisinde tamamlayı düşünüyoruz. 2019 yılında gireceğimiz Türkiye’deki seçim sürecine hep birlikte en iyi şekilde hazırlanacağız” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.