“AK Parti Türkiye’yi batırdı!”

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Erkan Aydın, önceki gün Karacabey’e çıkarma yaptı. İlk olarak Süleyman Tuğ başkanlığındaki CHP İlçe Örgütü’nü ziyaret eden Milletvekili Aydın, daha sonra Bakırköy ve Sultaniye Mahalleleri’nde vatandaşlarla buluştu. Ülkenin en önemli sorunun ekonomi olduğunu vurgulayan Aydın, buna bağlı olarak sanayicisinden esnafına, emeklisinden çiftçisine kadar her kesimden insanının kan ağladığını söyledi.
Karacabey ziyaretlerinde AK Parti Hükümeti’ne yüklenen CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, “İktidar sürekli algı operasyonları yaparak gündem değiştiriyor ve ülkenin gerçek sorunu olan ekonomik krizi görmezden geliyor. Çünkü onlar da çok iyi biliyorlar ki, Türkiye’yi batırdılar. Ancak koltuk sevdaları nedeniyle her geçen gün ülkeyi batırmaya devam ediyorlar. Ekonomik krizle geldiler, ekonomik krizle gidecekler. Yerelle başladılar, yerelle bitiyorlar. Abbas artık yolcudur.” dedi.
Halkın AK Parti Hükümeti’nden kurtulmak istediğini vurgulayan Aydın, özeleştiri de yaparak parti içindeki iç çatışmalara son vermeleri gerektiğini vurguladı. Aydın, “Halk AKP’den bıktı, alternatif arıyor. Bunu artık net bir şekilde görebiliyoruz. AKP, son 18 yılda ülkeyi 18. yüzyıla döndürdü. En büyük iktidar alternatifi CHP’dir. Halkın mesajını iyi okumalıyız. İçimizdeki kavga ve hesaplaşmaları bir kenara bırakmalı, vatandaşın sesine kulak vermeliyiz. Maalesef bize en büyük zararı yine kendimiz veriyoruz. Bu süreci doğru götürebilmeliyiz, çünkü bizden beklentiler büyük. Kendi iç enerjimizi halka yansıtabilirsek, iktidara yürürüz.
Şuan önümüzde kongreler var. Olası bir erken seçim ihtimaline karşı da hazırlıklı olmalıyız. Tüm il ve ilçe örgütlerimizin yenilenmeye ihtiyacı var. Bu yenilenme partimizin daha da güçlenmesi adına önemli bir fırsat olacak. ” ifadesini kullandı.
Erkan Aydın, hayvancılığın, çiftçiliğin ve sanayinin gelmiş olduğu durumla ilgili gördüklerinin ve duyduklarının yürekleri acıttığını söyledi. Aydın, “Bugün Türkiye genelinde görüyoruz ki işsizlik ve yoksulluk hat safhaya ulaşmış durumda. Vatandaşlarımız perişan. Tarım ve hayvancılık neredeyse bitme noktasına geldi. Sanayinin durumu de içler açısı. Küçük esnaf borçlarını ve kredilerini ödeyememekte, borcu borçla çevirdiklerini dile getirmekte. Çok sayıda il ve ilçemiz kamu yatırımlarından ihtiyacı olan payı alamamaktan ve kamu hizmetlerinden yararlanamamaktan yakınıyor. Ülke ekonomisinin geldiği nokta net bir şekilde ortadadır. Nasıl ki 100 yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, her şeyi tarımla başlatarak 15 yılda dünyanın 150 yılda yaptığı devrimleri yaptıysa, tekrardan 100 yıl sonra koşullar maalesef aynı. 100 yıl önceki gibi bu işi, bu görevi yapmak yine Cumhuriyet Halk Partisi kadrolarına düşecek.” diye konuştu.
İktidarın tarım ve hayvancılığa gereken desteği vermediğini, çiftçiye sahip çıkmadığını ileri süren CHP’li Vekil Aydın, “Karacabey’de bir araya geldiğimiz üreticiler, AKP iktidarının son 18 yılda uyguladığı yanlış politikalar yüzünden emeklerinin karşılığını alamamaktan çok dertli. Bu hükümet köylüyü, çiftçiyi bitirmiş durumda. Buna herhangi bir çare de bulmuyorlar. Atatürk; ‘Köylü milletin efendisidir’ derken, bu sözü boşuna söylemedi. Ancak AKP, milletin efendisine hiç acımıyor. Bu iktidara en büyük cevabı yine halk söyleyecek. AKP nasıl geldiyse öyle gidecek.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.