AK Parti rantçıları mı destekliyor?

Birinci sınıf tarım arazileri peşkeşleniyor mu?

Çatrak’ta Mermer Fabrikası yanındaki 1. sınıf tarım arazilerinin peşkeşlendiği ileri sürülürken, Belediye Başkanı Ergün Koç’un bu maddeyi ısrarla kabul ettirmesi kafalarda soru işareti bıraktı.

            Bayındırlık ve İmar Komisyonunun karar üzerinde yaptığı incelemesinde, söz konusu alanların 1/25.000 ölçekli planda sanayi imarı olmadığı ve bu yerlerin 1. sınıf tarım arazisi gözüktüğü bildirilmesine karşın, Belediye Başkanı Koç’un plan değişikliğindeki ısrarına anlam verilemedi.

İmar Komisyonu Başkanı Orhan Güzel’in İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden alınan; ‘Burada tarım yapılamaz’ raporunun kabul edilemeyeceğini, konunun İl Tarım Müdürlüğü’nün yetkisinde olduğunu söylemesine karşın, Koç’un değişikliği alelacele onaylatması “Yasalar çiğneniyor” yorumlarına yol açtı.

Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren CHP Belediye Meclis Üyesi Gönül Avil de, İlçe Tarım Müdürlüğü’nün böyle bir rapor verme yetkisine sahip olmadığını belirterek, İl Tarım Müdürlüğü’nden rapor alınması gerektiğini dile getirdi.

Plan değişikliği yapılarak 1. sınıf tarım alanlarına imar ruhsatı verilmesinin ısrarla kabul edilmesini isteyen Koç’un bu tavırları rant iddialarını yeniden gündeme getirdi.

Bu konuda AK Parti grup kararının da baskı neticesinde değiştiği ifade edilirken, bazı meclis üyelerinin gönülsüz evet oyu vermesi plan değişikliğinden çıkan pis kokuları gözler önüne serdi.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.