“AK Parti ile İmam Hatipliler gerçek hizmete kavuştu!”

Bursa genelindeki İmam Hatip Okulları’nın sorunlarını ve çözüm yollarını tartışmak, görüşmek ve paylaşmak amacıyla her ay bir ilçede yapılan istişare toplantılarına, geçtiğimiz Cumartesi günü Karacabey ile devam edildi. Coşkun Izgara Parkada’da gerçekleşen kahvaltılı toplantıda, KİHMED Başkanı Zeki Demir; “Eskiden İmam Hatip Okullarımız yardımlarla ayakta durmaya çalışıyordu, ancak şimdi AK Parti hükümetimiz ve belediyelerimiz tarafından ciddi yatırımlarla destekleniyor. Şimdi en önemli hedefimiz, okullarımızdaki kalitenin kişisel olmaktan çıkıp, tüm öğrencilerimize yansımasıdır.” dedi.
Programa Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, İlçe Müftüsü Naci Yalçınkaya, AK Parti Bursa İl Başkan Vekili Mustafa Sayılgan, AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Ertem İşcan, Bursa İmam Hatipliler Derneği (BİHMED) Başkanı Kadir Oruç, Karacabey İmam Hatipliler Derneği Başkanı Zeki Demir, Eğitim Platformu yöneticileri ve dernek yetkilileri katıldı.
Programın koordinatörlüğünü yapan Bursa İmam Hatipliler Derneği (BİHMED) Başkanı Kadir Oruç, bu toplantıları her ay bir ilçede düzenlemelerindeki amacın, İmam Hatip camiasının sorunlarını masaya yatırarak, çözüm adına katkı sunmak olduğunu vurguladı.
Karacabey İmam Hatipliler Derneği Başkanı Zeki Demir, AK Parti hükümeti sayesinde İmam Hatipliler’in gerçek hizmetlere kavuştuğunu söyledi. Demir, “Üç önemli mutluluğumuzu sizlerle paylaşmak istiyorum. Birinci mutluluğumuz; Kırklareli’nde geçtiğimiz hafta yapılan “Genç Sadâ Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali”nde Bursa’yı temsil eden Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencimiz Tayyip Kantar, bölge dördüncüsü oldu. Bunun yanı sıra, Edirne’de düzenlenen “Genç Bilâller Ezanı Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali”nde ise, yine Bursa’yı temsil eden Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencimiz Melih Mehmet Çetinkaya’nın da bölge dördüncülüğünü elde etti. Öğrencilerimizle gurur duyuyoruz.
İkinci mutluluğumuz; sizleri Karacabey’de konuk etmekten duyduğumuz onurdur. Üçüncüsü ise; 31 Mart yerel seçimlerinde bizlere her türlü desteği veren AK Partimizin Belediye Başkanı Ali Özkan’ın yeniden bu göreve layık görülmesidir.” dedi.
KİHMED olarak İmam Hatip Okulları’ndaki büyük sorunların hükümet kanalıyla çözüldüğünü ifade eden Zeki Demir, “Şuan erkek hafızlık kursu ile erkek hafızlık yatılı yurdu talebimiz var. Bunların da en kısa sürede hizmete sunulacağına inancımız tam. Eskiden İmam Hatip Okullarımız yardımlarla ayakta durmaya çalışıyordu, ancak şimdi AK Parti hükümetimiz ve belediyelerimiz tarafından ciddi yatırımlarla destekleniyor. Toplamda 778 İmam Hatip’li öğrencimiz var. Şimdi en önemli hedefimiz ise, okullarımızdaki kalitenin kişisel olmaktan çıkıp, tüm öğrencilerimize yansımasıdır.” dedi.
İlçe Müftüsü Naci Yalçınkaya, bu tür toplantıların kendi kurumları açısından çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “Çünkü bizler, toplumun sosyolojisine ciddi katkı sağlayan bir kurumuz. İlçemizdeki tüm sivil toplum kuruluşları gibi İmam Hatipliler Derneği’nin düşüncelerine büyük önem veriyoruz. Kalitenin artırılması adına elimizden gelen çalışmaları yapmaya hazırız.” ifadesini kullandı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin de, kalite konusuna dikkat çekerek, “İmam Hatip Okullarımız dahil ilçemizdeki tüm okullarımızda fiziki anlamda hemen hemen sorun yok. Ancak kalite açısından özellikle İmam Hatip okullarımızın içini daha fazla doldurmalıyız.” diye konuştu.
AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan, İmam Hatip Okulları’nın çoğalmasının gerekli olduğunu ancak ahlaklı gençlerin yetiştirilmesinin daha önemli olduğunu vurguladı.
Belediye Başkanı Ali Özkan, yerel seçimlerde İmam Hatipliler’in kendisine gösterdiği desteğin yadsınamaz olduğuna dikkat çekerek, “Bizler de bu okullarımıza gereken katkıyı sunmak için elimizden geleni yapıyoruz. 3T vizyonuyla çıktığımız bu hizmet yolunda ilçemiz, yeni dönemle birlikte şaha kalkacaktır. Karacabey’in hormonlu bir şekilde büyümemesi için tüm kurumlarla uyumlu bir şekilde çalışarak hizmet edeceğiz.” dedi.
AK Parti İl Başkan Vekili Mustafa Sayılgan ise, kalite konusunun içinin doldurulması gerektiğine dikkat çekti. AK Parti olarak özeleştiri de yapan Sayılgan, “Şu an bu toplantıda Kaymakamımızdan Belediye Başkanımıza, Müftümüzden Milli Eğitim Müdürümüze kadar tüm yetkililer var. Güzel bir birliktelik sağlanmış durumda. İşte bu birlikteliğin devamlı olması gerekir. Eğer biz bu birlikteliği sürdüremezsek, 17 yıldaki kazanımlarımızı 17 günde kaybederiz. Ayrıca, şu ana kadar sürekli kalite üzerinde duruldu. Ancak bu kalitenin içini nasıl ve neyle dolduracağız? Temel sorun bu. Eğitimin her alanında tüm kurumlar ortak çalışmalar yapmalı. Bir de mekan eksiklilerimiz var diye hiçbir şey yapmıyoruz. Sürekli sayılara takılıyoruz. Yani bir toplantıya ne kadar kişinin katıldığına takılı kalıyoruz. Bu platform bir öğrenciyi kurtarsın, yeter.” ifadelerine yer verdi.
Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu da, eğitim adına bu toplantıda alınacak kararlarda üzerlerine düşen ne görev olursa olsun yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.