AK Parti Bursa İl Başkanı Gürkan’dan Kızılay demeci!

Sabah telefonum çaldı.

Arayan Davut Gürkan’dı.

AK Parti’nin çiçeği burnunda İl Başkanı…

Yazılmak-yazılmamak üzere pek çok şey konuştuk.

Şu kadarını belirteyim ki, “İl Başkanlığı’nı en az isteyen, hatta istemeyen kişiydi” Davut Gürkan…

Elbette ‘Emir demiri keser.’

Cumhurbaşkanı Erdoğan istedikten sonra Davut Gürkan’ın yapacağı şey, bu görevi en iyi biçimde yerine getirmek olur ancak…

Bunu bana laf olsun diye söylemedi, inandırıcı gerekçelerle anlattı.

Kızılay gibi hayır yapılacak bir kurumun başkanlığını yaparken, tam oraya alışmışken, yıpratıcı bir görev olan AK Parti İl Başkanlığı’na talip olmaması normal değil mi?

Bu demek değildir ki, gönülsüz Davut Gürkan…

Nitekim konuşmanın burasında Platon’un şu sözünü anımsattı:

“Alimler siyaseti küçümsediği müddetçe, cahiller tarafından yönetilmeye mahkumdur.”

 ***

Ancak Davut Gürkan’ın arama nedeni Kızılay’dı.

Benim ‘Kızılay’a siyaset bulaştı’ eleştirime yanıt verdi:

“Bizden öncekiler de bir partidendi. İbrahim Dokunmazer, Doğru Yol Partisi’nden belediye başkanıyken (Orhangazi Yeni Sölöz Belediye Başkanıydı), 10 yıl Kızılay Başkanlığını yaptı. CHP ilçe başkanlarından bizim şube başkanlığımızı yapanlar da vardı. Geçmiş dönem bir kapalı kutuydu. Biz geldik, Kızılay’ın kapılarını sonuna kadar açtık. Ne bir belediye ne de parti üzerinden yardım dağıtmadık. Ne vakıflara ne derneklere izin vermedim. Kızılay’ın bir hassasiyeti var. Bu milletin ortak bir değeri…“

Kovid-19 sürecinde “plazma” ihtiyacını karşılamak konusunda Kızılay’ın yetersiz kaldığı eleştirilerine karşı Davut Gürkan, “Hangi hastane kim talep ederse etsin, ikilemeden hemen gönderiyoruz. Sahaya girdik. Bütün resmi kurumlar, STK’larla gayret sarf ettik. Sonuç da aldık. Ayrıca 2019 yılında ve bu yıl Türkiye’nin en başarılı Kızılay şubesi olduk, ödül aldık” dedi.

Başarı ölçütünün ne olduğunu sordum Başkan Gürkan’a; “Sağlanan yardımlar, ulaşılan kişi sayısı, Kızılay’ı güçlendirecek adımların atılması gibi pek çok kriter var” diye yanıtladı.

Kızılay’ı yaşamının zekatı olarak gördüğünü vurguladı Davut Gürkan:

“Allah rızası için çalıştım. Ne paraya acıdım ne harcadığım zamana. Yeminle söylüyorum ben Kızılay’ın bir bardak suyunu içmedim. Çay da su da bizzat bizim Yönetim Kurulu üyelerinin cebinden çıkıyor. Onlar her ay aidat ödediler. Çünkü tüyü bitmemiş yetimin hakkı var burada.  Beytülmal burası, toplumun malı…”

 ***

                AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, bu dönem Kızılay’a 50 milyon civarında bir katkı sağladıklarını, göreve devam etmesi halinde bu rakamın 150 milyona kadar ulaşabileceğini söyledi.

Sabah saatlerinde konuştuğum Davut Gürkan’a, “İbre sizi gösteriyor. İl Başkanı olursanız, Kızılay ne olacak?” diye de sordum.

Bir süre ikisini birlikte götürüp, sonra gereğini yapacağını kaydetti.

 ***

Bu yazının dipnotu: Daha önce de yazdığım gibi mevcut liste içinde en donanımlı, birikimli, parti içinde gruplar üstü kişi Davut Gürkan’dı. Kavgadan değil uzlaşmadan yana bir tutumu olduğunu söyleyebilirim. Büyük bir heyecan yaratmasa da parti içindeki kavgaları yatıştırabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.