AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman oldu

Cemalettin Torun’un istifasının ardından AK Parti Genel Merkezi tarafından yapılan atamayla il başkanlığına İnegöllü iş adamı Ayhan Salman getirildi. Salman, 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde milletvekili aday adayıydı.

Cemalettin Torun’un istifasının ardından AK Parti Genel Merkezi tarafından yapılan atamayla il başkanlığına getirilen İnegöllü iş adamı Ayhan Salman,”Zor bir sorumluluk üstlendik Allah mahçup etmesin” dedi.

Göreve getirilmesini değerlendiren Salman, “Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından il başkanlığı görevi verildi. İnşallah mahçup olmadan en iyi şekilde görevimizi yerine getirme adına sorumluluk aldık. Henüz görevi yeni aldık çok yeni bir olay önümüzdeki günlerde daha kapsamlı bir değerlendirme yapacağız” diye konuştu.

Ayhan Salman kimdir?

1969 Bursa-İnegöl doğmuştur.1988 Yılında boya ticareti alanında faaliyet gösteren aile işletmesini devralarak ticaret hayatına başlamıştır.1995 yılında Hadim Şirketler Gurubunun ilk şirketi olan Hadim Boya A.Ş’yi kurarak ticaret hayatını sürdürmüştür. 1999 yılında kurulan Hadim Alışveriş Merkezleri Ticaret A.Ş ile başarılı iş hayatı sürdüren Salman, Hadim Şirketler grubu Yönetim Kurulu Başkanıdır. Evli ve 3 çocuk babası Salman İnegöl’de ikamet ediyor.

AK Parti Bursa İl Başkanı Salman’a coşkulu karşılama

AK Parti Bursa İl Başkanlığına getirilen Ayhan Salman, memleketi İnegöl ilçesinde coşkuyla karşılandı.

AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, Ankara dönüşünde İnegöl’de partililer tarafından karşılandı. Salman’ı, Bursa-Ankara Karayolu Özdilek Kavşağı mevkinde İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleri ile Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan,  Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yozgat, AK Parti Bursa ve Karacabey Belediye Meclis Üyesi Murat Avinç, AK Parti Teşkilat Başkanı Gültekin Saygısever, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Talat Malçok, Erol Şen, Gençlik Kolları Başkanı Yakup Can ve Belediye Muhtarlıklar Müdürü  Sinan Beyhan karşıladı. Tek tek partililerin tebriklerini alan Salman, görevin sürpriz olduğunu söyledi.

“Önemli bir görev üstlendik”

Önemli bir görev üstlendiğini aktaran Salman “Sayın Cumhurbaşkanımız böyle bir görev verdi. Yükümüz ağır, hep beraber teşkilatımız ile birlikte bu yükün altından kalkmaya çalışacağız. Basın mensuplarımızın da fikirleri önemli. Rabbim utandırmasın, Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.

Yeni yönetimin sorulması üzerine Salman, “Görevi daha yeni devraldık. Önümüzdeki süreçte yeni yönetim kurulumuzu oluşturacağız. Bursa’ya yakışacak güzel bir yönetim kurulu oluşturup, Bursa’ya güzel hizmet edeceğimiz yapıyı kurmayı planlıyoruz” diye konuştu.

“Cumhurbaşkanımız ile Bursa’ya yönelik konuştuk”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları görüşmeyi anlatan Salman “Genel olarak Bursa’ya yönelik ve görevlendirme ile alakalı konuştuk. Bursa’ya kendileri çok önem ve değer veriyor. Bu sorumluluğu da bize vererek gereken uyarıları da yaptılar. İnşallah önümüzdeki süreçte de Cumhurbaşkanımızın direktifleri ile Başbakan Yardımcımız ile birlikte güzel bir organizasyon yapacağız. İnegöl burada, Karacabey burada. Sağ olsunlar yıllarca orada da görev yaptım, çok değerli dostlarımız var. Bursa’nın tüm ilçelerinde görev yaptık. İnşallah Bursa ile ilgili hep beraber, daha güzel daha nitelikli bir Bursa’yı Bursa’daki katmanlar ile birlikte oluşturmayı planlıyoruz” açıklamasını yaptı.

“Sürpriz oldu”

“Görev, açıkçası sürpriz oldu” diyen Salman, şunları söyledi:  “Bir çalışmamız planımız yoktu. Beklediğimiz bir şey değildi. Çok hızlı gelişen bir süreç ama Türkiye’de Cumhurbaşkanımızın dediği gibi çok hızlı değişim ve dönüşüm olduğu gözüküyor. Zamanımızı boşa harcamayacağız. Tüm teşkilatlar olarak çalışacağız. Yönetim  değişecek. Ancak kucaklayıcı olacağız ve mevcut yönetimden bazı arkadaşlar da olacak”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.