AK KADINLAR ÖZENLİ İLE YOLA DEVAM!

Karacabey Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Kadın Kolları 5.Olağan Kongresi yoğun katılımla gerçekleştirildi. Büyük bir coşkunun hâkim olduğu kongrede tek aday olarak seçime giren mevcut başkan Hamiyet Özenli yeniden İlçe Kadın Kolları Başkanı seçildi.
Geçtiğimiz Çarşamba günü Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongreye AK Kadınlar büyük ilgi gösterdi ve salonu hınca hınç doldurdu.
Kongreye AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Belediye Başkanı Ali Özkan, AK Parti Bursa İl Kadın Kolları Başkanı ve aynı zamanda Büyükşehir ve Karacabey Belediye Meclis Üyesi Gülten Kapıcıoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Başkan Vekili Fahri Elezoğlu, İl ve İlçe Kadın Kolları, Gençlik Kolları yöneticileri, diğer siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsileri ile çok sayıda AK Partili katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongre Divan Kurulu’nun kurulmasıyla devam etti. Divan Başkanlığını AK Parti İl Kadın Kolları Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Fatma Betül Şensoy ve üyelikleri; İl Kadın Kolları Dış İlişkiler Başkanı Emine Köten, İlçe Kadın Kolları yöneticileri Fatma Bana, Emine Hanedar ve Neriman Betus’un yaptığı kongrede gündeme alınan maddeler görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kongre mesajının izletilmesinin ardından Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Özenli, “İlçe kongremizi, birlik ve beraberlik içerisinde coşkuyla gerçekleştirmemizin büyük memnuniyeti içerisindeyim. Kurulduğundan beri AK Parti teşkilatının bir neferiyim. Karacabey teşkilatımızda birçok görevlerde bulundum ve 3. kez Kadın Kolları Başkanlığı’na layık görüldüğüm için büyük onur duyuyorum. Yönetimim, Mahalle Temsilcilerim ve dava arkadaşlarım ile birlikte AK Parti ilkelerinden ayrılmadan fedakârca çalışmalar içerisinde bulunduk. Gönülleri fethetmek sevdası ile durmak bilmeyen azmimizle AK Kadınlar olarak yolumuza devam ettik. Göreve geldiğimin günden bugüne kadar geçen zaman diliminde dava arkadaşlarım ile birlikte yılmadan, yorulmadan ilçemizde güzel işlere imza attık. Kutlu davamızda, bir hizmet aşığı olarak, vatanına ve ilçesine sevdalı olan sizlerle çalışmaktan her zaman gurur duydum. Bu dava vatandır, millettir. Bizdeki sevdası ilelebettir. Bu yolda durmadan ilerleyenlere selam olsun. Dava şuurumuzu hiçbir zaman yitirmemiş ilçe kadın kolları başkanlık görevini en iyi şekilde yönetimim ile birlikte yapmaya çalıştık.
AK Kadınlar olarak ilçemizde faaliyetlerimizi sürdürürken bizler gece gündüz, yaz, kış, dağ, dere, tepe, uzak, yakın demeden ev, ev kapı, kapı, girmedik sokak, çalmadık kapı bırakmamak aşkı ile gönülleri kazanmaya çalıştık. Tüm mahallerimizde genç, yaşlı, kadın, erkek demeden gönül rızalarını alarak, gönülden gönüle köprüler kurduk. Partimizin kurulduğu gününden itibaren ilçemizdeki gönül kapılarını çaldık. Aynı hızla 2019 ve 2023 hedeflerine gideceğiz. Yine kapıları çalacağız yine gönüllere dokunacağız. Biz asla oturmadık, oturmayacağız. Karacabey’de AK Belediyeciliğin devam etmesi için önümüze çıkacak tüm zorluklara karşın azim, sağduyu ve kararlılıkla AK Parti ilkelerinden ayrılmadan çalışacağız. Sayın Cumhurbaşkanımıza Karacabey’den güçlü bir ses göndereceğiz.
Karacabey’de başladığımız kutlu yürüyüşümüz boyunca daima milletimizin gösterdiği istikamette ilerledik. Göreve geldiğimiz günden bu yana yarın seçim varmış gibi hep çalıştık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Kadın siyasetin nesnesi değil, öznesidir’ şiarıyla yola çıktık. Liderimizin peşinden ‘Kutlu Yürüyüşü’müze inançla, azimle, ilk günkü gibi aynı heyecanla yürümeye devam ediyoruz. AK kadınlar olarak bizler yalnızca seçim döneminde çalışmıyoruz; çünkü bizim için her insan, her dönemde önemli. İhtiyaçlı vatandaşlarımızın, hastalarımızın, yaşlılarımızın, engellilerimizin ve sorunu olan her insanımızın her zaman yanında olduk ve var gücümüzle olmaya da devam edeceğiz. Kadınların mücadelesi bir hak mücadelesidir. Eğer kadın mutlu ise ülke de mutludur. Kadınları dışlayan ikinci sınıf muamele yapan ülkeler asla ilerleyemez. Bunun bilincinde olan Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan kadının her alanda önünü açarak destek olmuştur. Partimizin hak ve inanç özgürlüğü politikası ile kadınlarımız başörtüsü ile meclise girebilmiştir. Biz, Türkiye’de özgürlük ve demokrasi alanlarını genişlettik. Kadın; artık siyasette, iş hayatında, evinde daha güçlü. Türkiye kadınları tarih boyunca istiklal mücadelelerinde daima ön safta yer almışlardır. Kimi zaman devletin kuruluşunda, kimi zaman vatanın kurtuluşunda görev alan kahraman kadınların geride asla unutulmayacak biz kadınlara rehber olacak bir miras bırakmışlardır. İşte o mirasın eseri olan 15 Temmuz gecesinde bir millet ayağa kalkmıştır. Bir televizyon kanalına telefonla bağlanan Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan canlı yayında vatandaşlara ‘Milletimizi sokaklara davet ediyorum’ çağrısı üzerine sokaklara döküldük, kendimizi siper ettik. Ecdadımızdan aldığımız ilhamla bizde sesimizin yettiği en yüksek tonla diyoruz ki; başaramayacaksınız, birliğimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı elde edemeyeceksiniz, ezanlarımızı susturamayacaksınız, devletimizi yıkamayacaksınız. Biz inanıyoruz ki kadınlar birlik olursa dünyayı ele alırlar. Bir olduk, diri olduk, birlik olduk, selam olsun Demokrasi Kahramanları Türkiye’nin Kadınlarına. Birlik ve beraberliğimiz daimi olsun” dedi.

Büyük alkış alan Özenli’nin konuşmasının ardından İlçe Kadın Kolları’nın faaliyet raporunun slayt gösterimi övgü topladı.
AK Parti İlçe Başkan Vekili Fahri Elezoğlu’da; “Karacabey Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi ülkemize ve ilçemize hayırlı, uğurlu olsun… Kadın kollarımız partimizin ana eksenidir. Biz sizlerin desteği, gücü ve sevdanızla ayakta kalıyoruz. Bu memleket sizlerin şuurlu gençler yetiştirmesiyle ayakta duruyor. Katkılarınızdan dolayı her birinize teker teker teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. İnşaallah 2019’da aynı coşku ve heyecanla bu kazanımlarımızı sürdüreceğiz. Hep birlikte partimizi oy oranı anlamında yüksek seviyelere çıkaracağımızdan hiç şüphem yoktur. Bizim hareketimizin kalbi hanım kardeşlerimizdir. Onlar partimizin dinamolarıdır. Biz bunun farkındayız ve bununda kıymetini biliyoruz. Biz birlik ve beraberliğimizi korur, hükümetimize güç verirsek Karacabey’e hizmetler devam edecektir. Sayın Cumhurbaşkanımız seçim çalışmalarında “kapı kapı gezeceğiz” sözüyle bu işi teşkilatlar içerisinde en layıkıyla yapan kısmının kadın kollarımız olduğunu biz çok iyi biliyoruz. Önümüzde 2019 ve 2023 hedefleri var. Bu dava aynı zamanda hak davasıdır bu nedenle Allah’a dayanıp, güvenip, azmedip çok çalışacağız. Biz sürekli çalışmak zorundayız. İktidar kuvvetliyse hizmet olur. Her an seçim varmış gibi kadrolarımız daima hazırdır. Biz sadece memleketimizin değil, tüm coğrafyanın ümidiyiz. Bizim her zaman güçlü, dik olmamız ve bu coşkuyu hiç kaybetmemiz gereklidir.
Bu teşkilatta yer alan herkes şunu bilsin. 15 Temmuz’da yaşamış olduğumuz o darbe olayında ben şuna inandım ki erkekler kadar kadınlarda bizim yanımızda. Nasıl Çanakkale Savaşı’nda o namlunun, tüfeklerin üzerine örtü atarak bu mermileri yetiştiren kadınlar ne ise bugün sizlerde aynı güç ve kuvvetle 15 Temmuz darbe olaylarında bu ülke için yanımızda yer aldınız. Demokrasi Kahramanları, Türkiye’nin Kadınları Allah hepinizden razı olsun. Başta bir önceki yönetime tüm değerli üyelerimize ve yönetim kuruluna ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yeni seçilmiş olan yönetimimiz ile birlikte Başkanımız Hamiyet Özenli daha iyi hizmetlere, daha nice başarılara, daha iyi ilişkilere taşıyabilmek için var gücüyle çalışacağına emin olarak şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Kongrede söz alan Belediye Başkanı Ali Özkan’da, daha önceki yönetime yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkürlerine sunarak, yeni yönetime de üstün başarılar diledi. Özkan, “Karacabey Belediye Meclis üyesi olarak üç bayan arkadaşımızla birlikte çalışıyoruz. Bir arkadaşımız Meclis üyeliği dışında şimdiye kadarda Kadın Kolları Başkanımızdı. Bu kongreyle yeniden başkan seçilerek görevine devam edecektir. Diğer bir arkadaşımız Arzu Uray Bursa’da Teşkilat Başkanlığı görevini yapıyor. Yine meclis üyesi arkadaşımız Bursa Büyükşehir’de hem de AK Parti Bursa Kadın Kolları Başkanı olarak sizleri, bizleri temsil ediyor. Buda gösteriyor ki Karacabey AK Parti İlçe Teşkilatı kadınlarımıza önem veriyor, onlarla beraber bu mücadeleyi gerçekleştiriyor. Seçim döneminde teşkilatlarımızın ana omurgasını kadınlarımız oluşturuyor. Kadın Kollarımız yağmur, çamur, dere, tepe demeden vatan, millet, bayrak ve mukaddes değerlerimiz için ve gönül verdiğimiz AK Parti ve büyük Türkiye davası için özveriyle mücadele ediyor. AK Parti’nin Türkiye genelindeki başarılarının altında da kadınlarımızın, sizlerin imzası var. İnşaallah bundan sonrada hep beraber gerçekleştireceğimiz daha üstün başarılar kadınlarımızın gayretiyle ortaya çıkacaktır. Karacabey Belediye’si olarak 3T ile tarımsal, turizm ve teknolojik yatırımlar, bunun yanında da 3D ile doğum, düğün, defin olarak sosyal belediyecilik tablosuyla hizmetlerimize devam ediyoruz. Büyük ve gelişmiş Karacabey’i oluşturmak için her alanda gayret gösteriyoruz. Karacabey 2014 yılından itibaren büyükşehir yasasıyla yürütülüyor. Onun için hem Karacabey Belediyesi hem Bursa Büyükşehir Belediyesi, hem de merkezi iktidarımız durmadan hizmet ediyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Karacabey’e kazandırdığı önemli hizmetlerini kısaca değerlendirecek olursak; 85 mahallemizle, kırsal ve şehir merkezimizde alt yapı yatırımları, Yeniköy sahil projesi, Yeşil Dere, Gölecik Barajı, İstanbul-İzmir otoyol projesi, Teknosab projeleridir. Sabahın zifiri karanlığında ve yoğun katılımlarla ‘Halil İbrahim Sofrası’ etkinliğimize de devam ediyoruz. AK Parti sabah, akşam, gece, gündüz, köy, kasaba demiyor, dere, tepe düz gidiyor ve vatandaşına her türlü fırsatı vererek, onların dertlerini sıkıntılarını dinleyerek yol haritası belirliyor. Bugün coşkulu bir şekilde Kadın Kolları Kongresi’ni yaptığımız bu salonda başka partiler ilçe kongrelerini yaparken bu kalabalığı yakalayamıyor. Onun için de önümüzdeki gerçekleşecek seçimlerde Karacabey’de galip olacak olanın AK Parti olacağını söylemek bir kefanet olmasa gerek diye düşünüyorum. Önümüzden çetin bir mücadele süreci bizleri bekliyor. Emperyalist güçler, sömürgeci devletler Suriye’de, Mısır’da, Libya’da yaptıklarını Türkiye’de yapmak istiyor. Daha önce de Türkiye’de denediler. 17-25 Aralık senaryolarıyla, gezi olaylarıyla, çeşitli vesilerle bu planlarını Türkiye’de tatbik etme gayretinde bulundular. En sonda kendi tabirleriyle altın vuruşu 15 Temmuz’da gerçekleştirmek istediler. Onlar Türkiye’yi de boyunduruk altına almak istiyorlar. Türkiye’yi de kendilerinin inandıkları islam anlayışı ile ithal etmek istiyorlar. Onlar için islamın nasıl yaşandığı önemli değil. Önemli olan kendi çıkar çarklarının dönmesi ve sömürü düzenlerinin devam etmesi. Onun için IMF’ye hayır diyen, artık IMF’den borç almadan ben ekonomik hayatımı devam ettireceğim diyen, AK Parti iktidarının iş başında olmasını istemiyorlar. Onlar geçmiş dönemlerde olduğu gibi emir ve talimatla yönlendirecekleri kukla bir iktidar, lider ve yönetimi öngörüyorlar. Bunu gerçekleştirmek içinde 15 Temmuz’da darbe girişimine bunun akabinde iç savaş girişimine ve Türkiye’yi işgal etme düşüncesiyle teşebbüste bulundular. Karşılarında kendini halkına adamış Recep Tayyip Erdoğan’ı buldular. 15 Temmuz akşamı Erdoğan’ın çağrısına karşılık büyük Türk milleti istikbali ve istiklali için sokaklara döküldü. Tankların önüne geçti, silahların önüne kendine siper etti. Şehit ve gazi olma pahasına bu işgal girişimine ‘hayır’ dedi. Onun içinde böyle bir iradeyi, milletini bu şekilde harekete geçirebilecek bir siyasi lideri iş başında görmek istemiyorlar. Önümüzdeki zaman diliminde bu mücadelenin ve gayretlerin daha da artarak önümüze çıkabileceğini düşünüyoruz. Bu nedenle de AK Parti teşkilatları olarak birlik ve beraberliğimizin çok önemli olduğuna vurgu yapmak istiyorum. Biz bir olursak, diri olursak ve iri olursak hiçbir güç bizi boyunduruk altına alamaz. Şimdiye kadar nasıl kadınlarımız, gençlerimiz, ana kademe teşkilatımız mücadele ettiyse, önümüzdeki seçimlerde de aynı kararlılıkla, aynı heyecanla hangi mevkide olursak olalım bu mücadeleyi gerçekleştirmemiz gerekiyor. Çünkü çıtamız yükseldi. Biz Karacabey’de ve Bursa’da 50+1’i mutlaka yakalamak durumundayız. Karacabey’de birliğimizi ve beraberliğimizi pekiştirmeliyiz. Siz kadınlar bu kararlılıkla, azimle ve heyecanla var olduğunuz müddetçe biz de her zaman bu davanın hizmetkârı olmaya varız diyoruz” şeklinde konuştu.
AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Gülten Kapıcıoğlu da selamlama konuşmasının ardından, “AK Parti olarak artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diyen bir liderin arkasından yola çıktık. ‘Halka hizmet, hakka hizmettir’ dedik ve milletin değerleriyle siyaset yapmayı seçtik. Bugün geldiğimiz noktada Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde artık hiçbir şey eskisi gibi değil. Artık devlet ile milletin bütünleştiği, ayakları üzerinde duran, sözü dinlenen, daha güçlü yeni bir Türkiye var. Ancak daha tam olarak istediğimiz noktada değiliz. Daha yapacak çok işimiz var. Bütün bu süreçte AK Parti hükümetlerinde ve bu başarılarda kadınların rolünün çok yüksek olduğunu hepimiz biliyoruz. Cumhurbaşkanımız her konuşmasında bize olan güvenini ve verdiği değeri vurguluyor. Bu da bizim üzerimizde olan yükü daha da arttırıyor. Kadınların bu 15 yıllık süreçte olan katkılarını herkes biliyor. Ama bu dönemin, kadınların sosyal ve iş hayatlarına da katkısının büyük olduğunu da çok iyi biliyoruz. Karacabey’den örnek vermek gerekirse, benimde içinde bulunduğum Karacabey’de siyaset yapan bütün kadınların hem ilçemizde, hem de Bursa’da geldiği noktaları da düşünürsek AK Parti bir kadının siyaset yapacağı en iyi yer ve en iyi siyasi organdır. Bize burada sadece seçme hakkı değil, seçilme hakkı da veriliyor. Biz 1934 yılında bu hakkı kazandık ama bugün AK Parti sayesinde böyle salonları dolduran kocaman kalabalık olabiliyoruz, kongrelerimizi yapabiliyor, meclis üyesi, başkan, milletvekili ve belediye başkanı olabiliyoruz. Bunların hepsini bize sağlayan liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’dir. Biz 15 yıldır, bıkmadan, yorulmadan, girilmedik ev, çalınmadık kapı bırakmadık. ‘Kadınlar siyasetin öznesidir’ diyen bir liderin peşinde ona şükran borcumuzu ödemeye çalışan biz AK kadınlar olarak bunda sonrada aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Kongre duraklarımızda güçleniyor ve yenileniyoruz. Değişmiyoruz, hedefimiz aynı. Sadece çalışan arkadaşlarımızı daha da yenileyerek, zenginleşiyoruz. İnsan kitlemizi arttırıyoruz. Bugünde bu şölen havasındaki Karacabey kongresinde yeni yönetimi seçiyoruz. İlçe Kadın Kolları Başkanı olarak bu zamana kadar çok büyük emeği olan ve Karacabey’e büyük katkı veren şehrimizin atom karıncası Hamiyet Özenli’ye çok teşekkür ediyorum. Biz Kadınlar tüm bunları yaparken gücümüzü Cumhurbaşkanımızdan alıyoruz ama Belediye Başkanlarımızın, İlçe Başkanlarımızın bize verdiği desteklerle adımlarımızı daha büyük atıyoruz. Onlara da ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Ben inanıyorum ki, önümüzdeki 2019 seçimlerinde bugüne kadar çıta nereye geldiyse, bundan sonraki yeni yönetimle de çıtanın daha da yukarılara taşınacağından şüphem yok. Bu duygu ve düşüncelerle Başkanımız Hamiyet Özenli ve yeni yönetimine başarılar diliyorum” dedi.
AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç de, “AK Parti bir erdemliler hareketidir. ‘İki günü birbirine eşit olan ziyandadır’ düsturuyla hareket eden bir partidir. Sürekli, reformların, değişimlerin partisi olmuştur ve hedeflerini ilerletmiştir. 80’li yıllarda bir gazetenin haber başlığında ‘Türk Bayrağı’nın direğinin ipini artık biz yapıyoruz’ deniyor. Yani bununla övünülüyor o yıllarda. Ama bugünlere geldiğimizde biz ne diyoruz, yerli otomobil, duble yol, kendi uçağımızdan, savaş gemimizden bahsediyoruz, kendi savunma sanayimizi biz yapıyoruz. Osmangazi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 3. Hava Limanı’ndan bahsediyoruz. Şimdi ise ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde, üyelerimiz, teşkilatlarımız, kadınlarımız ve gençlerimiz sayesinde hayallerimizi gerçekleştirdiğimiz bir Türkiye var. Hep birlikte mahalle başkanlarımızla, ilçe yöneticilerimizle, kadın ve gençlik kollarımızla beraber hareket edersek başarılarımız daimi olacaktır.
Biz kadınlar olarak tarih yazıyoruz. İnşaallah ileride bizleri de o tarih sayfalarında Nene Hatun’lar, Fatma Çavuşlar gibi anacaklar. Demokrasi kahramanlarımızı da rahmetle, minnetle anıyorum. Yeni yönetime ve Başkanımız Hamiyet Özenli’ye başarılar diliyorum” diye konuştu.
Kongrenin seçim bölümünde ise tek aday Hamiyet Özenli yer aldı. 3. kez İlçe Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürütecek olan Özenli seçime katılan bütün üyelerin oyunu alarak yeniden seçildi.
Kongre sonunda İl Kadın Kolları Başkanı Gülten Kapıcıoğlu yeniden başkan seçilen Hamiyet Özenli’yi üstün başarılarından dolayı plaketle onurlandırdı.
Başkanlığa yeniden Hamiyet Özenli’nin seçildiği AK Parti Karacabey Kadın Kolları yönetiminde; EMİNE HANEDAR, AYŞE KÖSE, NERİMAN BETUS, YASEMİN UYSAL, DÜRDANE FİLİZ ÖZSU, YEŞİM ÇELTİK, GÜLAY ÖZER, GÜLŞEN ÇETİN, HALİME KANKILIÇ, GÜLSEVEN ULGA, NEŞE YILDIZ, SANİYE PINARLI, GÜLAY CESUR ÖZKEK, SANİYE TÜRER, MELEK TEZOL, AYŞE ERSOY, NAZMİYE US, ASİYE BULUT, FATMA KOYUN.
İl Delegeleri’nde ise; HAMİYET ÖZENLİ, HATİCE KILIÇ, NERİMAN BETUS, SİBEL BİLGİN, AYŞE KÖSE, YASEMİN UYSAL, HALİME KANKILIÇ, ALİYE ELVEREN, GÜLAY ÖZER, GÜLŞEN ÇETİN, GÜLSEVEN ULGA, DÜRDANE FİLİZ ÖZSU, MELEK TEZOL, NURGÜL ÖZATİLLA, NEŞE YILDIZ, SANİYE TÜRER, FATMA BANA ve NAİME ÖZTÜRK yer aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.