AK Gençlik Coşkun’a emanet!

AK Parti Karacabey İlçe Gençlik Kolları’nın geçtiğimiz Cumartesi akşamı gerçekleştirilen 5. Olağan Kongresi’ne tek listeyle giren Adem Coşkun, başkanlığa seçildi.
Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’ndeki kongrenin açılış konuşmasını yapan İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yakup Can, AK Parti’nin gençlere önem veren bir parti olduğunu belirterek, “Gençlere siyasette yer vermek, ustalığın şiarındandır. Bu fikri bir prensip haline getiren partimizin, 5. Olağan Gençlik Kongresi’ne hoş geldiniz.
Surda mukaddes bir gedik açan ve Türkiye’nin kalkınması için durmadan mücadele eden liderimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın izinde gücümüz, vaktimiz ve imkanlarımız ölçüsünde yürümeye gayret gösterdik. Bunun bir bayrak yarışı olduğu bilinciyle, görevi devraldığımızda hiç durmadan çalışmalarımıza başladık ve bayrağı zirveye taşımak için mücadele ettik. Bu yarışta kişisel hırs ve menfaatleri bir kenara bırakarak kendimizi değil, davayı zirveye çıkarmaya özen gösterdik. Koltuktan güç alan ve güce tamah eden çürümüş bir zihniyetin değil, koltuğa güç vermeye niyet eden haklı bir duruşun mensubu olmaya çalıştık.
Şahsım olarak siyaset ve başkanlık yapmaktan ziyade beraber çalıştığımız arkadaşlara bir ağabey olmaya özen gösterdim. Kimseyi kırmamaya ve başkalarıyla kişisel bir yarışa girmemeye dikkat ettim. Bu bayrak yarışında bana destek olan yol arkadaşlarıma, değerli teşkilat üyelerime ayrıca teşekkür ediyor ve haklarını helal etmelerini rica ediyorum.
Teşkilat başkanım olarak bana sürekli destek olan ve bu kutlu yürüyüşte sürekli azimle çalışan değerli kardeşim ve yol arkadaşım Adem Coşkun’a ile yeni seçilecek yönetime de görevlerinde başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun. Yolunuz, yolumuz açık olsun.” dedi.
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Gençlik Kolları Başkanı Yakup Can’a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederken, görevi devralan Adem Coşkun ve yeni yönetimine de başarılar diledi. “Gençlik en önemli unsurumuzdur.” diyen Başkan Özkan, “Hem millet, hem devlet, hem de AK Parti olarak en büyük dayanağımız gençlerdir. Gençlerimiz istiklalimizin güvencesidir. Gençlerimiz istikbalimize ve istiklalimize kastedenlerin hedefindedir. Onun için gençliğimizi iyi şekilde eğitmeliyiz. Çağın bütün imkânlarıyla donatmalıyız. Milli ruh ve şuura sahip gençliği yetiştirdiğimiz zaman önümüzdeki yılarda bizim kaygı duyacak, korkacak hiçbir durumumuz yoktur. Gençliği sağlam olan devletler, milletler ve siyasi hareketler geleceğe güvenle bakar. AK Parti bunun en güzel örneğidir. Önümüzdeki günlerde kurulacak büyük Türkiye’nin öncü gücü sizler olacaksınız, AK Parti gençliği olacak.” diye konuştu.
AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan da, gençliğin önemine vurgu yaptı. İşcan, “Büyük medeniyetimizin büyük davasını omuzlarında hisseden siz gençler biliyorum ki, her gün kendinizi yenileyerek yüreklerinizi aşkla ve heyecanla dolduruyorsunuz. Sizler, mazinin mirasçıları, geleceğin kılavuzları, liderlerisiniz. Size daima güvendik; daima güvenmeye devam edeceğiz. Size ne kadar hizmet etsek azdır. Sizi ne kadar dinlesek azdır. Sizi ne kadar sevsek, sahiplensek azdır. Sizin özgüveniniz, sizin azminiz bu ülkenin en büyük teminatıdır. Bizim bu ülkeye, bu şehre, bu medeniyete, bu siyasi misyona aidiyet bağlarınızın güçlü olması, yarınların huzur ve emniyet içinde olması anlamına gelir. Gençlik, yüreğin dolup taşmasıdır; gençlik aşktır; gençlik heyecandır. Ama aynı zamanda akıldır, irfandır, muhakemedir. Geleceğe bakmaktır, geçmişi sorgulamaktır. Bütün mesele yüreklerinizi ulvi değerlerle, bilgi birikimiyle, yüce ideallerle doldurmanızdır.” şeklinde konuştu.
AK Parti Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Tarık Köse ise, gençlerin olmazsa olmaz olduğunu söyledi. Gençlik ve Kadın Kolları’nın AK Parti çalışmalarında önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Köse, “Biz AK Parti olarak sadece bu ülkenin değil. Bütün ümmetin gelecek umuduyuz. Türkiye’yi dönüştürecek ve yeni Türkiye’yi kuracak olan gençlerimizdir. Bizim asıl gayemiz gençliğe önderlik edecek yeni Türkiye yolunda rehber, himmet bilinci aşılayacak olan genç kadroları belirlemektir. AK Parti Gençlik Kolları bu dava için çalışıyor. Gençlik Kolları bizim görevimizdir. Gençlik Kolları, Kadın Kolları ana kademe yönetim kurulu üyeleri belediye ve il genel meclis üyeleri hemşerilerimizle birlikte kadim şehrimiz Bursa’yı, 2023 Türkiye’sine yakışır şekilde hazırlamak için çalışacağız.” ifadesini kullandı.
Konuşmaların ardından seçime geçildi ve tek aday olan Adem Coşkun, AK Parti’nin yeni İlçe Gençlik Kolları Başkanı oldu.
Adem Coşkun başkanlığında yenilenen AK Parti İlçe Gençlik Kolları yönetimi ise şu isimlerden oluştu: Ahmet Mertsoy, Büşra Kocaman, İbrahim Buğdaycı, Enes Usta, Ferudun Koşucu, İbrahim Yeşil, İsmail Eceler, İsmail Tepe, Metin Eren, Mustafa Engin, Mücahit Er. Nursi Er, Onur Aydıngel, Özlem Bulut, Ramazan Bektaş, Rıdvan Demiray, Sercan Karakuş, Yavuz Portakal, Yunus Aydın.
İl Kongre Delege Adayları ise; Yakup Can, Adem Coşkun, Halit Demircan, Nedim Öztürk, Mücahit Er, Hakan Kılıç, Ferudun Koşucu, Enes Usta, Ramazan Bektaş, Selçuk Sağdıç, Nebi S. Azizoğlu, Uğur Şamdanlı, İsmail Tepe, Özlem Bulut, Ahmet Mertsoy, Sercan Karakuş, İsmail Öner, Metin Bağırtlak, Emre Çorçu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.