Aile bütünlüğü önemlidir

Aile bütünlüğü önemlidir
Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’ndeki etkinliğe İlçe Müftüsü Osman Şen, Tarım Müdürü Erdoğan Ceylan, Belediye Meclis Üyeleri Seçkin Eken ile Gürsoy Yıldız, Saadet Partisi İlçe Başkanı Hamit Çavdarlı, imamlar, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed’in doğumunun 1438. yıl dönümü nedeniyle yapılan program, slayt gösterimi ve Kur’an-ı Kerim’in okunmasıyla başladı.
İlçe Müftü Vekili Ali Hekim yaptığı açılış konuşmasında, programa katılanlara teşekkürlerini iletti. Peygamberimizin doğumuyla ilgili bilgileri katılımcılarla paylaşan Ali Hekim, onun çileli hayatının yanı sıra, aile birliği ve huzuruna verdiği önemi dile getirdi.
Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Recep Cici, etkinliğin Peygamberimizin doğumunu kutlamaktan öte, onu anlamak gerektiğinin altını çizdi. Cici, bu coşkunun ve heyecanın her zaman paylaşılması gerektiğini söyledi.
Peygamberimizin doğumuyla birlikte yaşam denilen olgunun kurtulduğuna dikkat çeken Cici, “Onun doğumuyla kızlar, kadınlar kurtuldu. İnsana değer verildi. Kölelik yok oldu. Hak, adalet geldi, sevgi değer kazandı. Hayat bahara kavuştu. Peygamberimizin doğumunu kutlamaktan ziyade, onu anlamalıyız. Türkler, peygamberimizi en iyi anlayan millet olmuşlardır. Çocuklarımıza onun ismini koyuyoruz. ‘Mehmetçik’ kelimesinin ifade ediliş biçimi de yine onun isminden gelmektedir” dedi.
Aile kavramının toplumda büyük bir öneme sahip olduğunu anlatan Cici, “Aileye en büyük değeri Peygamberimiz Hz.Muhammed vermiştir. Bizi insan yapan ona olan sevgidir. İlk aile cennette kuruldu. Aile insanları cannete taşıyan ana vasıtadır. Ailenin kurulması dosdoğru yoldur. Aile birlik, beraberlik ve huzurdur. Evlilik ter edilemez, ertelenemez. Toplumun huzuru için ailenin kurulması ön koşuldur. Aile olgumuz, diğer milletlerin çok üstündedir. Son yıllarda Avrupa ve diğer ülkeler de aile kavramının önemini anlamaya başladılar. Devletler vatandaşlarının evlenmesi yönünde teşvik edici çalışmalar içine giriyorlar. Aile bilincini toplumumuza en iyi şekilde aşılamalıyız. Kadın ve erkek birbirinin örtüsü olmalıdır ve sırlar aile içinde konuşulmalı, tartışılmalıdır” diyerek konuya ışık tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.