AİHL’ye yoğun ilgi

Karacabey’de ilk kez Fen ve Sosyal Bilimler Programlarının ikisini birlikte uygulayacak olan Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi, çocuklarının akademik gelişimlerini düşünen velilerin ilgi odağı olduğu belirtildi.
2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında 9.sınıflardan itibaren ilk kez uygulanacak olan söz konusu programı ilçenin çeşitli noktalarında tanıtım panolarında gören veliler okulu ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü arayarak ve bazı veliler bizzat okula giderek Fen ve Sosyal Bilimler Programlarının ne anlama geldiği öğrencilerine ne gibi imkanlar sağlayacağı konusunda bilgi aldığı öğrenildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Yüksel Çatal, velilerin neden Anadolu İmam Hatip Lisesini seçmeleri gerektiğini şöyle dile getirdi. Çatal, okulun hem Sosyal Bilimler hem Fen Bilimleri programını uygulayan ilçedeki tek okul olduğunu, öğrencilerin üniversitede hangi alanda eğitim görmek istiyorsa okulda Sosyal ya da Fen Programlarından birini seçebileceğini, öğrencilere kariyer ve karakter eğitimi veren bir programa sahip bir okul olduğunu, öğrencilere modern barınma imkanı sağlayan pansiyonlu bir okul olduğunu, başarılı öğrencilere burs vererek onların desteklendiğini ve bir okuldan öte bir aile olduklarını belirtti.
Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin de, “Tercih döneminde olduğumuz şu günlerde öğrencilerimizin bu kriterleri göz önünde bulundurmaları hem öğrenim hayatlarında hem de mesleğe atıldıklarında onlara değer katacaktır. Tüm öğrencilerimizi başarılar diliyorum.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.