AİHL’li öğrencilerin başarısı takdir topladı

Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin başarısı büyük takdir topladı. AİHL’den Tayyip Kantar Liseler Arası Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda Bursa birincisi olurken, Yusuf İslam Karadağ da TRT-1’de yayınlanan Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda haftanın dördüncüsü oldu.
Osmangazi Belediyesi’nin vizyon projelerinden Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, Ramazan ayı boyunca ‘Liseler Arası Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’na ev sahipliği yaptı. Bursa İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHMED) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Liseler Arası Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması birbirinden renkli görüntülere sahne olurken, daha önce de birçok başarıya imza atan Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Tayyip Kantar, yine birinci oldu.
Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Dr. Muhammed Coşkun, Fatih Çelik ve Ayhan Polat’ın jüri üyeliğini yaptığı yarışmanın finalinde Tayyip Kantar birinci, Muhammed Fatih Çelenk ikinci, Ramazan Aydemir ise üçüncü oldu. Dereceye giren genç hafızlara ödüllerini Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar takdim etti.
Böylesine güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bursa’nın fethinin üç boyutlu olarak anlatıldığı Fetih Müze’mizi bugüne kadar 53 farklı ülkeden 497 bin kişi ziyaret etti. Aynı zamanda Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lise’mizde 58 farklı ülkeden öğrenci bulunuyor. Belediye olarak hayata geçirdiğimiz bu eserler, Bursa’yı Bursa dışına taşıyan ve Bursa’nın ruhuna uygun atmış olduğumuz temelleri gösteriyor. Allah birlik, beraberliğimizi arttırsın. Emek verip yarışan tüm gençlerimizi yürekten kutluyor, hayatlarında başarılar diliyorum.” dedi.
Öte yandan Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Yusuf İslam Karadağ da, TRT-1’de Ramazan ayında bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’na katıldı. Karadağ yarışma sonucunda haftanın dördüncüsü oldu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin “Öğrencilerimizi ve onları bugünlere hazırlayan öğretmen ve velilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.