AİHL’den, “Çanakkale” ziyafeti

Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi önceki gün 'Çanakkale Geçilmez' adlı tiyatroyla izleyicilerin karşısına çıktı.

Ticaret Borsası Salonunda gerçekleşen tiyatroya Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, İlçe Müftüsü Hikmet Yazıcı, Okul Aile Birliği Başkanı Kazım Sağ, Okul Müdürü Abdurrahim Üner, siyasiler, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. 

Anadolu İmam Hatip Lisesi Edebiyat Öğretmeni Yusuf Alver açılış konuşmasında, Çanakkale Zaferini, milletin en zor anında kazandığı büyük başarısı olarak niteledi ve bunların İmam Hatip nesli için vazgeçilmez unsurlar olduğunu ifade etti.

Alver, "Bizleri duygulandıran, düşündüren, gururlandıran bir zafer olması nedeniyle bu kavramlara sadece Mart ayında değil her zaman ihtiyacımız var. Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden, milletimizin varlığının, birliğinin ve beraberliğinin ölümsüz sembolleri aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Abdurrahim Üner ise, "Çanakkale Zaferi, dünya tarihinde bir dönüm noktası olmuş, tarihin akışı üzerinde Türk Ulusu, belirleyici bir rol oynamıştır. Mukaddes vatan toprakları için, canlarını seve seve vererek; bir ulusun kaderini değiştiren, vatanımızı, istiklalimizi, sarsılmaz imanları, eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz, aziz şehitlerimiz, dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazmıştır.

Türk Milleti, kendi şehitlerine gösterdiği özeni ve ilgiyi, bu savaşta ölen yabancı askerlere de göstererek, insanlığın yere düşen onurunu da ayağa kaldırmıştır. Büyük Önder Atatürk'ü, Çanakkale Şehitlerimizi ve Bugüne dek vermiş olduğumuz tüm aziz şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyor, yüce Allah'tan rahmet diliyorum.

Program İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin'in Edebiyat öğretmeni Yusuf Alver'e ve İlçe Müftüsü Hikmet Yazıcı'nın öğrencilere çiçek vermesi ile son buldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.