‘Af Başvuru’ duyurusu

Karacabey Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Sezgin Ak, 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu’na göre çıraklık eğitimi uygulamaları kapsamında olan mesleklerde kanunun geçici 8. maddesinin uygulanmaya başlandığını duyurdu. Ak, “Bu nedenle meslek dalının ilimizde kanun kapsamına alındığı tarihte Geçici 1. maddedeki şartlara sahip oldukları halde duyurulan tarihlerde başvuruda bulunmayanlara Geçici 8. maddeye göre 16 Mart 2016 tarihine kadar ek başvuru süresi ile bir hak daha verilmiştir.” dedi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Karacabey Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Sezgin Ak, şu bilgilere yer verdi:
“Geçici Madde 1: Mesleğin kanun kapsamına alındığı tarih itibarı ile; 1- 18 yaşını doldurmuş olanlar doğrudan, 2- 16 yaşını doldurmuş olanlar kapsam ve süreleri Bakanlıkça belirlenecek eğitime tabi tutulduktan sonra, Kalfalık imtihanına alınırlar. 3- Kalfalık belgesini almış olup 22 yaşını doldurmuş olanlara Ustalık İmtihanlarını başarmaları şartı ile Ustalık Belgesi verilir.
İlgililerin daha fazla bilgi almak ve başvuruda bulunmak için Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne bizzat gelmeleri rica olunur. Ayrıca Mesleki Eğitim Merkezi’nin “http://karacabeymesem.meb.k12.tr” web adresinden geniş bilgi alınabilir.
Öte yandan, mesleğin kanun kapsamına alındığı tarihe dikkat edilmesini önemle rica ederim. Meslekler ve kapsam tarihleri web sitemizde yayınlanmaktadır. Bu vesileyle tüm çalışanlarımıza, işverenlerimize sağlık, mutluluk ve bol kazançlar diliyorum.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.