ADSL abonelerine müjde!

ADSL abonelerine müjde!
ADSL aboneleri, sözleşmelerini iptal ederek, 14.90 YTL’lik kampanyaya dilekçe vermeleri halinde katılabilecek.
TÜRK Telekom (TTNet A.Ş.)’nin internet kullananlara sağladığı ve mahkemeye yansıyan farklı ADSL abonelik ücreti, tüketici lehine sonuçlandı.
ADSL abonelik ücretlerini iki senelik sözleşme yaparak 29.00 YTL.den alan TTNet A.Ş, yeni abonelerin ücretlerini 14.99 YTL ye indirdi.
Yeni tarifeye geçmek için aboneliklerini iptal ettirmek isteyen vatandaşlardan sözleşmenin geri kalan bölümünün ücretini de talep eden TTNet. A.Ş. mahkemeye verildi. Yüksek ücret ödememek için eski aboneliklerini iptal ettiren vatandaşlar, Türk Telekom aleyhine açtıkları davayı kazanarak 14.90 YTL’ye yeni aboneliklerini yaptırdı. Dava sonunda Hakem Heyeti, ‘Eski abonelerin ileriye yönelik olarak hiç bir ödeme yapmaksızın, aboneliklerini iptal edebilecekleri’ yönünde karar verdi.
Böylece eski aboneler, hiç bir ödeme yapmaksızın verdikleri dilekçeyle aboneliklerini iptal ederek, yeni tarife üzerinden düşük ücretle yeniden abone olabilecekler.
Abonelik sözleşmesine taraf olan tüketiciler, isteklerini satıcıya yazılı olarak bildirmek kaydıyla aboneliklerine tek taraflı olarak son verebilirler. Satıcı, tüketicinin aboneliğine son verme isteğini, yazılı bildirimin kendisine ulaştığı tarihten itibaren en geç 7 gün içinde yerine getirmekle yükümlü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.