ADD’den ‘Çanakkale Zaferi’ mesajı

Karacabey Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Haluk Aka, Çanakkale Zaferi’nin 99 yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
Atalarımızın canları ve kanları ile kazandığı bağımsızlığın, AKP iktidarı tarafından emperyalist güçlere teslim edilmek istendiğini belirten Aka, mesajında, “Çanakkale Savaşları, Türk Milletinin vatan müdafaası söz konusu olduğunda neleri yapabileceğini dünyaya somut bir şekilde gösterdiği savaşlardır. Emperyalist güçler tarafından yurdun dört bir yanı işgal altındayken, her türlü imkânının elinden alındığı bir dönemde yüce milletimiz, bağımsızlığı ve vatanın bölünmez bütünlüğü için tek bir yürek olmuş, canını seve seve ortaya koymuştur. Dönemin en güçlü devletleri tarafından bir milletin çöküşünün beklendiği bu savaş, ortaya konulan milli irade sonucunda diriliş olmuştur. Bu zaferle kahraman Mehmetçik, tarih sayfalarına kanlarıyla ‘Çanakkale geçilmez’ sözünü yazdırmış, bir milletin kurtuluşa giden yolunu aydınlatmıştır.
Çanakkale’de uyanan, milletimizi birleştiren milli ruh, bir ölüm kalım mücadelesi olan Kurtuluş Savaşı’nın da zaferle sonuçlanmasının yolunu açmıştır. Yine Çanakkale Savaşları’ndaki bir diğer hususta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in eşsiz dehası ve liderlik yeteneğiyle tarih sahnesine çıkmasıdır. Muharebeler sırasında önemli görevler üstlenen Mustafa Kemal Atatürk, üstün başarısıyla da savaşın kazanılmasında büyük rol oynamıştır. Gelecek kuşaklara, milletimizin hürriyet, vatan ve bayrağına nasıl sahip çıktığını, hangi şartlarda bu vatanı kurtardığını gösterebileceğimiz Çanakkale, bugün aynı zamanda farklı milletlerden insanların yan yana yattığı ve tüm dünyaya barış mesajlarının verildiği muhteşem bir yerdir. Çanakkale, bağrında yatan binlerce şehidiyle Türk Milleti için onur, gurur ve şeref abidesidir. İşte atalarımızın canları ve kanları ile kazandığı bu bağımsızlık zaferi, bugünkü AKP iktidarı tarafından, geçmişte yurdumuzdan kovduğumuz emperyalist güçlerin kollarına teslim edilmek istenmektedir.
Başta ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, Türk Milleti’nin bölünmez bütünlüğü uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden ve hayatta olan kahraman gazilerini rahmet ve şükranla anıyorum. Bu gurur gününde tüm vatandaşlarımıza en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.