ADD’den “10 Kasım” sergisi bugün

Karacabey Atatürkçü Düşünce Derneği, Ulu Önder’in ölümünün 79. yıldönümü nedeniyle resim sergisi açacaklarını duyurdu. 10 Kasım Cuma günü (Bugün) saat:10.30’da Atatürk Kent Meydanı Kahve6’da açılışı yapılacak olan sergide, ahşap üzerine yakma Atatürk portrelerinin bulunduğu resimler beğeniye sunulacak.
ADD Şube Başkanı Haluk Aka, Atatürk’ün ölümümün 79. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Çağdaş Türkiye’nin kurucusu Atatürk’ü bir kez daha saygıyla andıklarını dile getiren Haluk Aka, mesajında “Bizlere tam bağımsız, lâik, demokratik, çağdaş bir devlet armağan eden Yüce Atatürk, ulusumuzun varlığıyla özdeşleştirdiği, yüreğinde erişilmez kıldığı ölümsüz önderimizdir.
Yüce Atatürk, yüklendiği tarihsel görevle, ulusun yazgısını ve tarihin akışını değiştirdi ve dünyanın yeniden biçimlenmesinde önemli rol oynadı. Yaşarken de, ölümünün ardından da insanlık için esin kaynağı olmayı sürdürdü.
Atatürk, yok edilmek istenen Türk ulusunu, aynı ülküler çevresinde toplayıp, yanmış, yıkılmış yurt topraklarında, çağdaş dünyanın değerlerini benimsemiş, yeni ve bağımsız bir devlet kurdu, ülkemizi aydınlık yarınlara taşıdı.
Yüce Atatürk, hiçbir şeyi olanaksız görmeyip, sorunlara gerçekçi ve bilimsel yaklaşımlarla çözümler üretti. Ulusunu çok iyi tanıyan, seven ve ona güvenen Büyük Önder, toplumun gelişme ve çağdaşlaşma istenci doğrultusunda, en uygun seçenekleri benimsedi ve uyguladı.
Cumhuriyet başta olmak üzere tüm başarılarını kendisine değil, Türk ulusuna mal eden Atatürk, üstün nitelikleriyle her zaman öncü ve örnek oldu, insanımızın refah ve mutluluğu için çalıştı, bu uğurda hiçbir özveriden kaçınmadı.
Bugün ulus olarak yapmamız gereken, Ulu Önder’in yaşamını, düşüncelerini, ilke ve devrimlerini tüm yönleriyle gelecek kuşaklara aktarmaktır.
Atatürk’ü anlayan, düşüncelerindeki derinliği kavrayan, aklın ve bilimin yol göstericiliğinde yaşamını biçimlendiren kuşaklar, Türkiye Cumhuriyeti’nin her dönemde ayakta kalmasının, bağımsız, çağdaş, ulusal bir devlet olarak varlığını sürdürmesinin en büyük güvencesi olacaklardır.
Türk ulusu, Atatürk’ü unutmayacaktır. Ulusumuz, ilke ve devrimlerine, düşünce sistemine ve Cumhuriyetimize her koşulda sahip çıkacak, ülkülerini gerçekleştirmek, gösterdiği hedeflere ulaşmak için çalışmaya devam edecektir.
Bıraktığı eserin büyüklüğünün ve sağladığı kazanımların bilincinde olan Türk ulusu, bağımsızlık savaşımızın önderi, lâik ve demokratik Cumhuriyetimizin kurucusu Yüce Atatürk’ü sonsuza kadar gönlünde yaşatmayı sürdürecektir.
Çağdaş Türkiye’nin kurucusu, büyük devrimci ve devlet adamı Ata’mızın aramızdan ayrılışının 79. yılında, bir kez daha saygı, sevgi ve şükranla anıyoruz” ifadelerine yer verdi.
Bugün 10.30’da Atatürk Kent Meydanı’nda Kahve6’da resim sergisi açılışı yapacakları da duyuran Şube Başkanı Haluk Aka, “Günün anlam ve önemini içeren Atatürk portrelerinin bulunduğu Resim Sergi’mize tüm halkımız davetlidir. 10-12 Kasım tarihleri arasında sergimiz açık bulunacaktır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.