AÇILIMIN FİLMİ?

Yönetmen: R.T.E
Senaryo: Y.A… A.Ö
Aktörler: T.S.K. P.K.K… P.Y.D… K.C.K
Dublörler: S.D… F.Y…
Figüranlar: Kandırılmış Kürt gençleri…

7 Haziran genel seçiminden kısa bir süre sonra, açılımın baş mimarı Başbakan yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a hitaben. “Selahattin Demirtaş sen bizi iktidardan ettin ama sende bundan sonra açılımın filmini yaparsın” demişti!
Türkiye son yıllarda yeni Türkiye sloganıyla birlikte öyle değişti ki; başta Din olmak üzere her şey farklı yorumlanmaya başlandı. Örneğin bir milletvekili, Nahıl Suresi, 90. Ayetteki “Akrabaya yardım” Allah sözünü, “Adalet” kelimesini atlayarak başkalarının hakkı olan işi akrabasına ayarlamayı dini emir görüyor! Ali İmran Süresi 19. Ayeti Avrupa Birliğinin emriyle kaldırılıyor. Cuma hutbelerinde 2012 yılından bu güne okutulmuyor! Yine Avrupa Birliğinin emriyle, Allah’ın sadece Müminun Suresinde, 3. ayetle ve diğer surelerde toplam 9 ayetle yasakladığı, sosyal ahlakı, soyu, ırkı nesli koruyan ZİNA suç olmaktan (yasayla) çıkartılıyor. Biri çıkıyor, Erdoğan da Allah’ın bütün vasıfları var” diyor! Biri “Ezeli ve ebedi lider” diyor! Yani “Dünya kurulduğundan bu güne böyle lider gelmedi, kıyamete kadarda gelmeyecek” diyor! Oysa ezeli ve ebedi lider denilen kişiyi “Paralel yapı, faiz lobisi, Avrupa Birliği ve son olarak PKK kandırıyor. Kendisi itiraf ediyor “Beni kandırdılar” diyor! Kısaca onu herkes kandırıyor. O da yıllardır AKP’li vatandaşlarımızı!
Asrın lideri Apo istedi diye “Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldım” diyor! Resmi binalardan T.C. kaldırılıyor!
Yine yeni Türkiye ve “Analar ağlamasın” sonuna kadar barış sloganıyla AÇILIM süreci başlatılıyor! Her ne pazarlık yapılmışsa sözler tutulmadığı için yıllardır bölgede gizli ortak olarak vekilleri paylaşanlar ayrılığa düşüyor! HDP parti olarak seçime giriyor ve AKP iktidarı, muhterem zatta başkanlık hayalini kaybediyor! Yıllardır iktidarda kalma ve Başkanlığın önünü açacak açılım, açılımdan sorumlu Başbakan yardımcısı Yalçın Akdoğanın iki dudağı arasında bitiyor!
Kısaca “Kürt oyları gidiyor açılım bitiyor ve flim başlıyor!
Maalesef ki, balık hafızalı toplum olduk, açılımın neden bittiği çok açık! “Analar ağlamasın yalanı” Yalçın Akdoğanın iki dudağı arasında ne yazık ki bitiyor! Açılımın Ülkemize yaptığı tahrifatı anlatmaya gerek yok. Yıllardır terörle yapılan mücadele boşa gittiği gibi terör güçlendi, Analar yine ağlıyor ve kimlerin analarının ağladığını da görüyoruz! “Sonuna kadar barış” diyenler şimdi “Sonuna kadar savaş” diyor. Görülen o ki, taktik değişti. Taş, taş üzerinde bırakılmayacak, kentsel dönüşüm ile Devlet tarafından yeni şehirler inşa edilecek… Bölge halkının teveccühü kazanılacak! PKK ve HDP bölge halkının gözünden düşürülecek! Daha sonra HDP li vekillerin vekillikleri düşürülüp ara seçim veya baskın erken seçim yapılacak! Onların yerini AKP’li vekiller alacak. Böylece anayasayı değiştirilecek çoğunluk sağlanacak ve başkanlığın önü açılacak!
Kısaca Ülkemizde 7 Haziran’dan bu güne yaşananlar açılımın ve başkanlık senaryosunun filmi gibi.
Milletçe merak ediyoruz bakalım bu film nasıl bitecek?!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.