Açık Öğretimlilere ek sınav fırsatı!

Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim Lisesi Yurtdışı Programlarına kayıtlı öğrencileri için 08 Eylül 2012 tarihinde iki oturum halinde 18 il merkezinde ek sınav yapılacak.

Ek sınava toplam kredisinin 162 ve üzeri olması, alan kredisinin 50 ve üzerinde olması (alansız ve genel kültür alanında hariç), toplam döneminin 8 ve üzeri olması ve öğrencilik durumunun aktif, donuk veya silik olması şartlarını taşıyan adayların katılabileceği belirtildi.

Yapılan ek sınav başvurularının 27, 28, 29 Ağustos 2012 tarihleri arasında yapılacağı duyuruldu. Sınava katılacak öğrencilerin müracaat tarihleri içinde 20 TL katılım bedelini Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankasının ( Halk Bankası havale ücreti almaktadır)  herhangi bir şubesine yatırarak Genel Liselere, Milli Eğitim Müdürlüklerince görevlendirilen Anadolu Liselerine veya bölgelerinde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine müracaat ederek ek sınav kayıtlarını yaptırabilecekleri ifade edildi.

Belirtilen işlemleri tamamlayan öğrencilerin, daha sonra ek sınavda, sınavına girecekleri dersleri seçmeleri gerektiği vurgulandı. Sınav sonuçlarının ise, 15 Eylül 2012 tarihinde açıklanacağı kaydedildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.