Abbas Güçlü’den Karacabey’e sürpriz ziyaret

14 yıldır Türk televizyonlarının vazgeçilmez programı olan Genç Bakış’ın efsane sunucusu Abbas Güçlü, eşi İclal Güçlü ile birlikte geçtiğimiz gün sürpriz bir şekilde Karacabey’e geldi. Güçlü çifti, Genç Bakış programının renkli siması olan Karacabeyli Sinan Çiftçi’yi ziyaret etti.
Abbas-İclal Güçlü çiftini misafir eden Sinan Çiftçi, ilk olarak Türkiye’nin en meşhur sac tavacısı olan Karacabeyli Refik Usta’da öğle yemeği yedi.
Öğle yemeğinin ardından Güçlü çiftinin bir sonraki durağı Karacabey’in Akhisar Mahallesi oldu. Güçlü çifti, Sinan Çiftçi’nin Akhisar Mahallesi’nde bulunan köy evine uğradı. Sinan Çiftçi, Güçlü çiftini ailesi ile tanıştırdı.
Akhisar Köyü Kahvesi’nde çiftçilerin sorunlarını dinleyen Abbas Güçlü, birçok tarım ülkesi gezdiğini ve bu ülkelerde çiftçilerin yaşamlarından memnun olduğunu söyledi. Çiftçiler ise, girdi maliyetlerinden ve emeklerinin karşılığını alamamaktan şikayet etti.
Türkiye’de artık köylünün milletin efendisi değil, ikinci sınıf vatandaş olduğunu söyleyen Akhisarlı çiftçiler, Büyükşehir Yasası ile köylerin yok olmaya yüz tuttuğunu ve köy arazilerinin yabancı şirketlere peşkeş çekildiğini söyledi.
Sinan Çiftçi’nin yetiştirdiği karpuz, domates, biber ve mısır tarlalarını da gezen Abbas Güçlü; ürünlerin dekara göre verimi, toprak yapısı, ürünlerin satışı, bitki hastalıkları, mevsimlik işçiler, ilaçlama ve sulama sistemi hakkında Sinan Çiftçi’den bilgi aldı.
“Genç Bakış programında bir türlü susturamadığım, car car sürekli konuşan Sinan, çiftçilikte de sınıfı geçti. Yetiştirdiği ürünleri gayet başarılı buldum” diyen Abbas Güçlü, Sinan Çiftçi’nin HEDEF 2024 diyerek başlattığı Karacabey Belediye Başkanlığı hedefine de tam destek verdi.
Tarladan kendi elleriyle domates, biber ve karpuz toplayan Abbas Güçlü, eşi İclal Güçlü ile birlikte organik sebze yemeye özen gösterdiklerini ve domates salçalarını dahi eşiyle birlikte evde yaptıklarını söyledi.
Karacabey Ovası’nın bu kadar büyük, verimli ve sulak olduğunu bilmediğini söyleyen Abbas Güçlü, köylerin gelişmesini ve burada yetişen ürünlerin marka olması gerektiğini söyledi.
Sinan Çiftçi’ye, “Siyaset karın doyurmuyor, önü de tıkanmış durumda. siyasete yorduğun kafayı, harcadığın zamanı kendi işine harca, işini geliştir ve daha çok para kazan” diyen Abbas Güçlü, Sinan Çiftçi’den bir farkındalık yaratmasını ve Domates Suyu’nu meşrubat olarak üretip Türkiye’nin marka içeceklerinden biri haline getirmesini istedi.
Sinan Çiftçi ve ailesine misafirperverlikleri için teşekkür eden Abbas-İclal Güçlü çiftçi, akşam saatlerinde Karacabey’den ayrılıp İstanbul’a döndü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.