Dilinizi kirletmeyin!

Dilinizi kirletmeyin!
Karacabey Atatürk İlköğretim Okulu, Türk diline sahip çıkılması amacıyla “Dilimiz ve Kimliğimiz” konulu broşür-lerle örnek bir çalışmaya imza attı.
Öğrenci ve ilçe esnafına dağıtılacak olan broşürlerde, Türk dilinin günden güne yabancılaşmasına izin verilmemesi vurgulandı. Broşürlerin içeriğinde konuyla ilgili çarpıcı sözlere ve örneklere yer verildi. Broşürlerde ayrıca, Atatürk, İsmet İnönü ve Konfüçyüs’ün de sözleri anlatıldı.
Dilimizin yabancı kelimelerden arındırılması gerektiğini belirten Atatürk İlköğretim Okul Aile Birliği Başkanı Gürgün Palaz, “Diller toplumların ortak değerlerinin aynası niteliğinde olduğu için, dildeki değişmeler toplumu, toplumdaki değişmeler de dili etkilemektedir. Atatürk İlköğretim Okul Aile Birliği olarak, dilimizdeki bu yozlaşmaya dikkat çekmek ve Türkçemizin dünyanın en geniş ve üretken bilim dili olduğu mesajını vermek istedik” dedi.
Okul Müdürü Erdal Akdağ ise, Türkçe’nin kirletilmemesi gerektiğini belirterek, “Amacımız konunun öğrenciler ve ilçe halkı tarafından kavranmasını sağlamaktır. Tüm okullarımız Türk dilinin güzelliklerini insanlara anlatmalıdır. Türkçemiz parmak izimizdir. Birazcık düşünelim. Sokaklarımız, caddelerimiz, işyerlerimiz gün geçtikçe yabancılaşıyor. İsimlerimiz, şarkılarımız yabancılaşıyor. Duygularımız hayallerimiz yabancılaşıyor. Türkülerimiz hoyrat ellerde can çekişiyor. Tarihimiz sözlüklere muhtaç bekliyor. Bize ait olan ne varsa, farkında olmadan gidiyor. Ne olur dilimiz için, yarınlarımız için birazcık düşünelim ve harekete geçelim” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.